„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.1 °C
nedaudz mākoņains

Arī pasliktinoties “Covid-19” situācijai, pašvaldība ir gatava darbam

Daugavpils pašvaldība ir gatava darbam arī apstākļos, ja saslimstība “Covid-19” palielinātos, šādu pārliecību „Latgales Laikam” pauda Daugavpils domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska.

“Covid-19” izplatība jau šobrīd prasa pašvaldībai papildu izdevumus. Līdzekļi ir nepieciešami aizsargmasku iegādei izglītības, medicīnas, sociālajām un citām pašvaldības iestādēm. Arī no transportlīdzekļiem cilvēki, kam nav masku, netiek dzīti ārā, mēģinot rast risinājumu.

Papildu finanšu līdzekļi iestādēm ir nepieciešami arī dezinfekcijas līdzekļu iegādei un telpu dezinfekcijai. Līdzekļus šīm vajadzībām iestādes mēģina rast savā budžetā. Savukārt, ja būs nepieciešams veikt vēl kādus papildu drošības pasākumus, līdzekļi šim mērķim varētu tikt rasti arī pašvaldības budžetā no neparedzētiem gadījumiem paredzētā finansējuma.

Situācija ar “Covid-19” neuzlabojas, tādēļ sabiedrībai ir jābūt solidārai, bet cilvēkiem – uzmanīgiem, disciplinētiem, godprātīgiem, lai neradītu problēmas cits citam. Ja cilvēkam ir saslimšanas pazīmes, vai ja viņš ir kontaktējies ar saslimušu personu, tas būtu jādara zināms darba devējam un jāpaliek mājās, lai neradītu problēmas kolēģiem, uzsvēra Līvija Jankovska.

Domes priekšsēdētāja vietniece pauda cerību, ka, ievērojot visus šos nosacījumus, varētu izdoties izvairīties no daudz nepatīkamākām sekām.