„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

Daugavpils Mūzikas vidusskolā par 50 000 eiro atjaunos foajē interjeru

Daugavpils dome nolēmusi piešķirt 50 000 eiro Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolai mēbeļu iegādei un foajē interjera atjaunošanai.

Daugavpils pašvaldībā „Latgales Laikam” pastāstīja, ka foajē interjers tiks atjaunots atbilstoši Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolas Saules skola Interjera dizaina studentu izstrādātajam interjera projektam.

Tagadējais foajē veidots 1969. gadā un tas ir jāatjauno, lai kā skolas vizītkarte tas priecētu gan skolas audzēkņus un pasniedzējus, gan mācību iestādes viesus, tostarp starptautiska līmeņa mūziķus, ārvalstu studentus un studējošo vecākus.

Pēc aptuveniem aprēķiniem Mūzikas skolas foajē un pirmā stāva gaiteņa remontam un interjera atjaunošanai ir nepieciešami ap 300 000 eiro. Tā kā skolai šāds finansējums nav pieejams, šo projektu tā plāno realizēt kārtās, telpu atjaunošanā izmantojot dažādus finansējuma avotus.

Saskaņā ar CFLA līguma grozījumiem, skolas ventilācijas sistēmas uzlabošanai, daļējam remontam un LED apgaismojuma uzstādīšanai paredzēts piesaistīt AS “Valsts nekustamie īpašumi” finansējumu 135 000 eiro apmērā. Ieceres īstenošanai mācību iestāde plāno piesaistīt arī savus līdzekļus un ministrijas finansējumu.

Patlaban noslēgumam tuvojas projekta “Energoefektivitātes paaugstināšana ēkā Kandavas ielā 2A, Daugavpilī” īstenošana. Tā gaitā ir nosiltināta ēkas fasāde, pamati un jumts, nomainītas stikloto vitrīnu konstrukcijas, ārdurvis, kā arī atjaunota apkures sistēma un karstā ūdens apgādes sistēma. Projekta realizācijas rezultātā tiks uzlabots gan ēkas vizuālais veidols, gan arī panākts vairāk nekā 30% siltumenerģijas ietaupījums.

Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola pakāpeniski tiks atjaunota kā moderna un laika prasībām atbilstoša izglītības iestāde topošajiem mūziķiem, kas sekmēs tradicionālo kultūras vērtību saglabāšanu un profesionālās mūzikas jaunrades attīstību Daugavpilī, Latgalē un Latvijā.