„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+9.8 °C
apmācies

Daugavpilī uzstādīti visi 1346 LED gaismekļi

Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta (EKII) atbalstītajā ielu apgaismojuma infrastruktūras energoefektivitātes uzlabošanas un sistēmas modernizācijas projektā Daugavpilī uzstādīti visi 1346 LED gaismekļi, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Saskaņā ar tehniskās shēmas dokumentāciju jaunie LED gaismekļi ar kustības sensoriem ir uzstādīti Viduspoguļankā, Centrā un Jaunajā Forštatē. Centrā ir uzstādīts arī laika apstākļu un piesārņojuma modulis un auto plūsmas detektors.

Šī gada oktobra beigās projektā “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana ar viedajām apgaismojuma tehnoloģijām Daugavpils pilsētā” uzņēmējs SIA „Lucidus” bija izpildījis 98,98% no kopējā ieplānotā darbu apjoma. Būvdarbi notiek bez kavējumiem atbilstoši apstiprinātajam laika grafikam. Būvuzraudzību nodrošina SIA „INRI”.

Patlaban turpinās viedās apgaismojuma vadības sistēmas regulēšana -- pirmā konfigurēšana un testēšana.

EKII atbalstītā projekta “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana ar viedajām apgaismojuma tehnoloģijām Daugavpils pilsētā” mērķis ir ieviest un demonstrēt Daugavpilī viedās pilsētvides tehnoloģijas, kas samazina siltumnīcefekta gāzu emisijas, modernizējot pilsētas apgaismojuma infrastruktūru.

Plānotais elektroenerģijas ietaupījums ir 753 megavatstundas gadā, plānotais CO2 ietaupījums -- 82 tonnas gadā. Projekta noslēguma termiņš -- nākamā gada 26. februāris. Tā kopējās izmaksas -- 1 632 000 eiro, no kurām EKII finansējums -- 1 140 240 eiro (69,87%) un Daugavpils domes līdzfinansējums -- 491 760 eiro (30,13%).