„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Ruģeļos būvē aizsargdambi, apsteidzot grafiku

Ruģeļos, Daugavas labajā krastā, posmā no Ruģeļu ūdenskrātuves līdz Meļņičkas upei, apsteidzot grafiku, aktīvi turpinās aizsargdambja būvniecība, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Trīs kilometrus garo aizsargdambi ierīko SIA “Valkas meliorācija”. Šobrīd būvniecība ar smagās tehnikas palīdzību notiek trīs posmos: ūdenskrātuves tuvumā, topošā aizsargdambja vidū un vietā, kur Meļņičkas upe ietek Daugavā un kur tiek uzstādīta sūkņu stacija.

Visi darbi, kas saistīti ar teritorijas attīrīšanu, šobrīd ir pabeigti, turklāt būvnieki ir ņēmuši vērā vietējo iedzīvotāju vēlmi saglabāt atsevišķus kokus. Tagad notiek zemes darbi un uzbēruma veidošana.

Lielākā daļa uzbēruma pie sūkņu stacijas jau ir ierīkota, taču tā nodošana ekspluatācijā ir tieši saistīta ar visa aizsargdambja pabeigšanu. Nākotnē šeit tiks ierīkoti arī elektrotīkli.

Dambja būvniecības projektu, kura lielāko daļu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF), plānots pabeigt līdz 2021. gada novembrim.

Plānots, ka jaunbūvējamais dambis kalpos ne tikai kā barjera pavasara plūdiem, bet arī kļūs par vietu patīkamām pastaigām un izbraucieniem ar velosipēdu.