„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Uz „Priedītes” bāzes top daudzfunkcionāls sociālo pakalpojumu centrs

Uz Daugavpils bērnunama -- patversmes „Priedīte” bāzes tiks izveidots daudzfunkcionāls sociālo pakalpojumu centrs, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Kopš augusta bērnunama -- patversmes ēkā, Turaidas ielā 39, norit plaši celtniecības darbi. Šeit tiek īstenoti divi Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstīti projekti -- paaugstināta būves energoefektivitāte, kā arī deinstitucionalizācijas plāna ietvaros telpas tiek pielāgotas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Būvdarbu gaitā tiek siltinātas sienas un pārsegumi, pārbūvētas un atjaunotas apkures, karstā ūdens, ventilācijas un apgaismojuma sistēma. Uz jumta tiks uzstādīti saules kolektori karstā ūdens sagatavošanai. Pret jaunām tiks nomainītas arī koka ārdurvis, metāla vārti, lūkas un logi ar vecajiem stikla blokiem.

Atjaunojot un pielāgojot telpas deinstitucionalizācijas plāna īstenošanas vajadzībām, tiks nodrošināta vides pieejamība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām -- izbūvēts lifts, ierīkoti pacēlāji, paplašinātas durvju ailes un veikti citi vides uzlabojumi.

Rezultātā telpās, kuru kopējā platība ir 4232 kvadrātmetri, tiks izveidots daudzfunkcionāls sociālo pakalpojumu centrs, kurā tiks sniegti pakalpojumi Dienas aprūpes centra bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, „Atelpas brīža” un sociālās rehabilitācijas pakalpojumi.

Savukārt bērni līdz 18 gadu vecumam, kuri patlaban dzīvo „Priedītē” (šobrīd viņi ir 20), pārcelsies uz dzīvi atjaunotajās telpās Komandanta ielā 3, kur tiks izveidots ģimeniskai videi pietuvināts pakalpojums “3x8”.