„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Kopš pavasara Daugavpilī ar “Covid-19” saslimuši vairāk nekā 1000 cilvēki

Kopš pavasara Daugavpilī ar “Covid-19” saslimuši vairāk nekā 1000 cilvēki

Ivars Soikāns

Kopš pavasara Daugavpilī ar “Covid-19” saslimuši vairāk nekā 1000 cilvēki, preses konferencē Daugavpils domē “Latgales Laikam” atzina domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska.

Skaidrojumi lielajam saslimušo skaitam pilsētā ir vairāki. Daugavpilī tika veikts salīdzinoši liels skaits analīžu, tostarp siekalu testi. Turklāt Daugavpils ir liela pilsēta un šeit atrodas reģionālā slimnīca, uz kurieni tiek vesti “Covid-19” pacienti no visa reģiona.

Kā vēl vienu aspektu, kas sekmē “Covid-19” izplatību, Līvija Jankovska minēja arī robežu tuvumu. Lai arī formāli tās ir ciet, cilvēku kustība tomēr notiek, brauc arī tālbraucēji. Turklāt cilvēki ne vienmēr ievēro pašizolāciju.

Saslimstība ir gan medicīnas darbinieku vidū, gan arī skolās un pirmskolas izglītības iestādēs, kur slimo gan pedagogi, gan izglītojamie. Ne vienmēr izdodas izsekot arī avotus, kā cilvēks ir inficējies ar “Covid-19”.

Domes priekšsēdētāja vietniece aicināja iestādes maksimāli saudzīgi izturēties pret saviem darbiniekiem, cenšoties organizēt darbu attālināti, jo tikai distancēšanās un drošības pasākumu ievērošana var līdzēt, lai strauji nepieaugtu inficēto skaits.

Līvija Jankovska aicināja arī iedzīvotājus ievērot drošības pasākumus. Joprojām ir cilvēki, kas bez sejas maskas apmeklē tirdzniecības vietas.

Lai mazinātu inficēšanās riskus sociālā riska grupās, pašvaldība sākusi bez maksas izsniegt vairākkārt lietojamās sejas aizsargmaskas. Savukārt mediķiem cīņā ar “Covid-19” ir pieejamas jaunākās zāles.