„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
neliels lietus

Modernizēta Saules skolas infrastruktūra un materiāli tehniskā bāze

Pabeigta profesionālās izglītības kompetences centra (PIKC) “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola Saules skola” kompleksa infrastruktūras un materiāli tehniskās bāzes modernizācija, ‘Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.


Īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstīto projektu “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas Saules skola izveidošana par Profesionālās izglītības kompetences centru (PIKC) un infrastruktūras modernizācijas II kārta”, ir uzbūvēts jauns vidusskolas mācību un koplietošanas telpu bloks Saules ielā 6, kā arī pārbūvēta ēka Saules ielā 2 mākslas skolas vajadzībām. Mācību iestādei ir piegādāts arī mūsdienīgs aprīkojums un mēbeles jaunajai mācību videi. Patlaban tiek sakopts būvlaukums un sagatavota izpilddokumentācija būvobjektu pieņemšanai ekspluatācijā. Būvdarbus objektā veica SIA “Lagron”, būvuzraudzību nodrošināja IK “Būvzinis-J”, bet autoruzraudzību -- būvprojekta izstrādātāji SIA “Mark arhitekti” un SIA “Ekolat”.


Jaunbūvē ir izveidota moderna mācību vide -- kabineti, darbnīcas, kinozāle, deju zāles, administrācijas telpas, kā arī ēdināšanas telpu bloks. Nodrošināta ir arī vides pieejamība -- ēkā nav sliekšņu, ir iebūvēts pacēlājs. Izbūvēti visi nepieciešami inženiertīkli, ierīkotas dušas telpas un labierīcības, tai skaitā personām ar īpašām vajadzībām. Ēkas iekšpagalma fasāde ir veidota no stiklotām konstrukcijām, bet ārējās fasādes īpaša rota -- speciāli Daugavpils objektam ražotās keramiskās dekoratīvās flīzes ar pamīšus ievietotajām krāsaina stikla vitrāžām. Ir labiekārtots arī ēku kompleksa iekšējais pagalms, kur izveidots jauns bruģa segums, apgaismojums un uzstādīta liela plāksne ar skolas nosaukumu un tās vēstures hronoloģiju.


Savukārt ēka Saules ielā 2 ir pilnībā pārbūvēta tās trijos stāvos, izveidojot vairākas plašas telpas bērnu mākslas skolas nodarbībām un izstādēm. Tāpat ir samontēti visi nepieciešami inženiertīkli un aprīkoti sanitārie mezgli. Vides pieejamībai ir izveidota slīpā nobrauktuve, kā arī ēkā ir iebūvēts pacēlājs. Arī šai ēkai ir izveidota dekoratīva fasāde, toties no māla ķieģeļiem, kuri veido īpašu rakstu. Pie ēkas ir izveidots transporta stāvlaukums. Abas ēkas ir savienotas ar stiklotu galeriju -- pāreju otrā stāva līmenī. 


Projekta “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas Saules skola izveidošana par Profesionālās izglītības kompetences centru (PIKC) un infrastruktūras modernizācijas II kārta” īstenošanas rezultātā ir modernizēta skolas infrastruktūra, nodrošinot mācību vides atbilstību tautsaimniecības nozaru attīstībai un uzlabojot profesionālās izglītības pieejamību. Projekta kopējās izmaksas -- 5 703 472 eiro.