„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Tramvaja 3. maršrutā demontē vecās sliedes

Tramvaja sliežu rekonstrukcijas projekta otrajā daļā tramvaja 3. maršrutā līdz Daugavpils cietoksnim ģenerāluzņēmējs AS “A.C.B.” demontē vecās sliedes un ir uzsācis zemes darbus. Cietokšņa ielas posmā ir paredzēts uzstādīt kontaktlīniju un ieklāt jaunu tramvaja sliežu ceļu.

Daugavpils pašvaldībā “Latgales Laiku” informēja, ka, neraugoties uz sala iestāšanos, pagaidām tehnoloģiskais pārtraukums nav plānots. Svarīgs uzdevums ir pazemes inženierkomunikāciju nomaiņa. Tās atrodas tieši zem tramvaja sliežu ceļa. Pēc jauno sliežu ieklāšanas tiks uzstādīta arī jauna kontaktlīnija, kas ļaus kursēt tramvajiem ar pantogrāfa sistēmu. Gājēju tiltu demontāža vai pārbūve pie Šuņicas upes nav paredzēta.

Paralēli tramvaja sliežu rekonstrukcijai jāveic arī Cietokšņa ielas ceļa braucamās daļas atjaunošana no krustojuma ar Sporta ielu līdz attīrīšanas iekārtām. Izņemot asfalta nomaiņu, šeit paredzēts arī izveidot apļveida krustojumu Cietokšņa—Balvu--Vienības ielas krustojumā, ierīkot jaunu lietus ūdens kanalizāciju un uzstādīt luksoforu vietā, kur ceļš šķērso tramvaja sliedes.

Tramvaja sliežu rekonstrukcijas projekta pirmajā daļā tika veikts apjomīgs darbs tramvaja līnijas atjaunošanā pilsētas centrā.