„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.1 °C
neliels sniegs

Nosiltināta Stropu pamatskolas -- attīstības centra pirmsskolas izglītības iestādes ēka

Līdz gada beigām plānots nodot ekspluatācijā nosiltināto Daugavpils Stropu pamatskolas -- attīstības centra pirmsskolas izglītības iestādes ēku Mihoelsa ielā 4, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Aizvadītajā nedēļā Būvniecības valsts kontroles biroja pārstāvji apsekoja Eiropas Reģionālās attīstības fonds atbalstītā projekta ietvaros atjaunoto objektu, norādot uz atsevišķiem trūkumiem, kas tuvākajā laikā ir jānovērš.

Projekta “Energoefektivitātes paaugstināšana Daugavpils Stropu pamatskolas -- attīstības centra ēkā -- Mihoelsa ielā 4, Daugavpilī” gaitā ir nosiltināta ēkas fasāde, cokola stāvs un jumts, nomainīti logi un durvis, rekonstruēta ventilācijas un siltumapgādes sistēma. Projekta gaitā veikts arī telpu iekšējais remonts, labiekārtota pieguļošā teritorija, nodrošināta ērta pārvietošanās bērniem ar īpašām vajadzībām. Būvdarbus objektā veica pilnsabiedrība „Vanpro un Nordserviss”.

Projekta “Energoefektivitātes paaugstināšana Daugavpils Stropu pamatskolas -- attīstības centra ēkā -- Mihoelsa ielā 4, Daugavpilī” mērķis ir samazināt primārās enerģijas patēriņu, uzlabojot ēkas energoefektivitāti. Tā kopējās izmaksas ir 1,05 miljoni eiro.

Paredzams, ka pēc noteiktā karantīnas termiņa beigām atjaunotajās pirmsskolas izglītības iestādes telpās atgriezīsies 54 audzēkņi.

Atjaunotā ēka Mihoelsa ielā 4 kļuvusi populāra arī tādēļ, ka 19. gadsimta beigās tajā ir dzimis izcilais teātra režisors un aktieris Solomons Mihoelss.