„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.9 °C
apmācies

Motoru ielas rūpniecisko zonu pārbūvēs SIA “Binders”

Ceļu būves firmu SIA “Binders” uzvarējusi iepirkumā par tiesībām veikt Motoru ielas pārbūvi posmā no Bērzu līdz Vaļņu ielai ar Motoru ielas rūpnieciskā zonas pārbūvi, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Motoru ielas posma un rūpnieciskās zonas pārbūve paredzēta projektā „Cietokšņa noliktavu zonas rūpnieciskās teritorijas reģenerācijas veicināšana un pieejamības uzlabošana”, tās kopējās plānotas izmaksas ir 1 954 098 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Motoru ielas posma un Motoru ielas rūpnieciskās zonas pārbūves gaitā paredzēts ierīkot inženierkomunikācijas -- izbūvēt un pārbūvēt apgaismojuma sistēmu, pārbūvēt siltumapgādes tīklu, izbūvēt elektroapgādes tīklu, kā arī ārējā ūdensvada un sadzīves kanalizācijas tīklus.

Savukārt iepirkumam par tiesībām nodrošināt objektos būvuzraudzību iesniegtie piedāvājumi patlaban vēl tikai tiek vērtēti. Līgumi par būvniecības darbu veikšanu un būvuzraudzības pakalpojumiem tiks noslēgti tikai pēc visu iepirkumu procedūru pabeigšanas.

Projekta “Cietokšņa noliktavu zonas rūpnieciskās teritorijas reģenerācijas veicināšana un pieejamības uzlabošana” mērķis ir revitalizēt cietokšņa noliktavu zonas rūpnieciskās teritorijas, sakārtojot publisko infrastruktūru privāto investīciju piesaistei, kā arī nodrošināt vides ilgtspēju veicinošu teritoriālo izaugsmi un sekmēt darba vietu radīšanu.