„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. septembris
Sestdiena
Lana, Sergejs, Svetlana
+13.8 °C
apmācies

Pansionāta vadība maldinājusi pašvaldību par “Covid-19” izplatību

Daugavpils Pensionāru sociālās apkalpošanas  teritoriālā centra vadība atbildīgajiem pašvaldības darbiniekiem sākotnēji sniegusi nepatiesu informāciju par “Covid-19” izplatību iestādē, Daugavpils domes vadības preses konferencē žurnālistiem pavēstīja domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lāčplēsis.

Pašvaldība uz situāciju pansionātā reaģējusi vēl pirms noskaidrojies, ka iestādē ir augsta saslimstība ar „Covid-19”. Pēc anonīmas vēstules saņemšanas par iespējamo saslimstību ar “Covid-19” pansionātā, pašvaldības amatpersonas aicināja iestādes vadību sniegt informāciju par radušos situāciju. Pansionāta vadība paskaidrojusi, ka viss esot kārtībā.

Lai noskaidrotu patieso situāciju, tika nolemts veikt visu pansionāta iemītnieku un darbinieku testēšanu. Tās rezultātā atklājās, ka ar “Covid-19” pansionātā ir inficēta teju puse klientu, kā arī vairāki desmiti darbinieku. Atbildīgie pašvaldības dienesti operatīvi reaģēja uz radušos situāciju un tika izstrādāts rīcības plāns.

Patlaban saslimušie pansionāta klienti atrodas izolācijā. Centrs ir izstrādājis rīcības programmu atbilstoši saņemtajām rekomendācijām. Tā kā daudz saslimušo ir ēdināšanas blokā, ēdiens pansionātam tiks piegādāts gatavā veidā. Situāciju Pensionāru sociālās apkalpošanas  teritoriālajā centrā uzrauga arī Slimību profilakses un kontroles centra speciālisti.

Nedēļas nogalē pansionātā paredzēts veikt atkārtotu testēšanu. Pēc tās rezultātiem kļūs skaidrs, kuri pansionāta iemītnieki drīkst atgriezties kopējās palātās, bet kam joprojām jāatrodas izolācijā.

Situācija Pensionāru sociālās apkalpošanas  teritoriālajā centrā tiek pastiprināti kontrolēta. Daugavpils domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs uzdevis rīkojumu par dienesta izmeklēšanas uzsākšanu saistībā ar centrā izveidojušos situāciju. Savukārt iestādes direktors Valentīns Plonis iesniedzis atlūgumu.

Pensionāru sociālās apkalpošanas  teritoriālajā centrā uzturas aptuveni 270 klienti, vairāk nekā puse no viņiem ir guloši, un strādā vairāk nekā 200 darbinieki.


Patlaban pašvaldībā tiek gatavots lēmums, kurš skars ne tikai pansionātu, bet arī citas sociālās iestādes. Lēmums paredzēs darba algas paaugstināšanu ārkārtējās situācijas laikā visu sociālo iestāžu darbiniekiem, kas apkalpo ar “Covid-19” inficētos.