„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Noslēgumam tuvojas Kultūras pils sporta zāles atjaunošana

Noslēgumam tuvojas augustā iesāktie Daugavpils Kultūras pils sporta zāles iekštelpu atjaunošanas darbi un drīzumā šis sporta objekts varēs atsākt darbību, “Latgales Lauku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Iepriekš energoefektivitātes paaugstināšanas būvprojekta ietvaros visā Kultūras pils ēkā Smilšu ielā 92, tajā skaitā sporta zālē, bija nosiltinātas ārsienas, cokols un jumts, nomainīti logi un durvis un rekonstruēti inženiertīkli -- ventilācijas, apkures, elektroapgādes un vājstrāvu sistēmas.

Sporta zāles un palīgtelpu iekšējās apdares atjaunošana, kas neatbilda mūsdienu funkcionālajām, drošības un estētikas prasībām, projektā nebija iekļauta. Lai radītu treniņiem un sacensībām piemērotu vidi, pašvaldība izsludināja konkursu iekštelpu pārbūvei.

Projekta gaitā atjaunota sporta zāles un palīgtelpu iekšējā apdare, uzstādīts sacensību rīkošanai atbilstošs apgaismojums, izbūvētas mūsdienīgas un funkcionāli pilnvērtīgas komandu ģērbtuves un dušas telpas, treneru telpas, sauna un masāžas telpa. Tribīnes pārbūvētas, nodrošinot skatītāju, sacensību dalībnieku un tiesnešu ērtu izvietojumu sacensību laikā. Uz zāles sienas tuvākajā laikā tiks uzstādīts rezultātu tablo un 24 sekunžu ierīces.

“Covid-19” izplatības dēļ šogad Daugavpilī tika atcelta vairāku sacensību rīkošana. Šīm vajadzībām paredzētos līdzekļus daļēji novirzot objekta attīstībai, tiks atjaunots arī trenažieru zāles aprīkojums, kā arī veikti citi uzlabojumi. Tādējādi, noslēdzoties atjaunošanas darbiem, sportisti un pilsētas iedzīvotāji iegūs mūsdienu prasībām atbilstošu sporta objektu.