„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.0 °C
apmācies

Rēzeknē vērojama “Covid-19’ izplatības stabilizācija

Pēc Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) datiem pēdējās dienās Rēzeknē ir vērojama “Covid-19” izplatības stabilizācija, „Latgales Laiku” informēja Rēzeknes pašvaldībā.

Šīs nedēļas sākumā Rēzeknē bija reģistrēti 324 “Covid-19” inficētie. Pateicoties savlaicīgai inficēto personu identificēšanai un nepieciešamo ierobežojumu ievērošanai, Rēzeknes pašvaldībā un tās pakļautībā esošajās iestādēs nav vērojama strauja vīrusa izplatība.

Rēzeknes domes administrācijā ir konstatēti četri ar “Covid-19” inficējušies darbinieki, kas ārstējas mājās. Lai mazinātu tālāku vīrusa izplatību, no 28. līdz 30. decembrim darbs pašvaldībā tiek organizēts attālināti.

Attālinātā sanāksmē ar veselības ministri Ilzi Viņķeli, Valsts policijas un citu pašvaldību pārstāvjiem par “Covid-19” izplatību Latgales reģionā Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, kā arī citi Latgales pašvaldību priekšsēdētāji izteica viedokli, ka nevajadzētu virzīt izskatīšanai pārvietošanās ierobežojumus, turpinot likt uzsvaru uz sabiedrības informēšanu un esošo ierobežojumu ievērošanas kontroli.

Līdz 28. decembrim Rēzeknes slimnīcā ārstējies 191 “Covid-19” pacients, 119 no tiem izārstēti vai izrakstīti tālākai ambulatorai ārstēšanai, 32 ir miruši, bet 40 turpina ārstēšanos, trīs no viņiem ar smagu slimības gaitu, pārējie ar vidēji smagu slimības gaitu. Šobrīd ar “Covid-19” inficējušies vai kontaktpersonas statusā ir 35 slimnīcas darbinieki. Arī Rēzeknes slimnīcā šonedēļ sākusies personāla vakcinācija.

Pārvaldes “Sociālais dienests” administrācijā uz nedēļas sākumu jauni inficēšanās ar “Covid-19” gadījumi nebija konstatēti un 15 darbinieki turpina ārstēties. Aprūpes mājās birojā konstatēti trīs jauni gadījumi, savukārt Pensionāru sociālo pakalpojumu centrā inficēti vēl divi darbinieki. Klientiem “Covid-19” nav konstatēts, līdz ar to var teikt, ka “Covid-19” uzliesmojums iestādē ir pārvarēts.

SIA “ALAAS” uz 28. decembri konstatēti trīs ar “Covid-19” inficētie darbinieki, kas ārstējas mājās. Savukārt SIA “Rēzeknes satiksme” administrācijā konstatēts viens ar “Covid-19” inficēts darbinieks, kā arī noteiktas divas kontaktpersonas.

Lai mazinātu vīrusa izplatības iespējas, pašvaldība aicina iedzīvotājus vērsties pašvaldībā un tās pakļautībā esošajās iestādēs attālināti. Lai brīvdienās izdotos ierobežot “Covid-19” izplatību, sagaidot gadu miju, iedzīvotāji ir aicināti būt atbildīgiem un nepārkāpt pulcēšanās ierobežojumus.