„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+9.9 °C
apmācies

Daugavpils mērs aicina atcelt lēmumu par obligātu sejas masku lietošanu sākumskolā

Daugavpils domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs nosūtījis vēstuli Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam, veselības ministrei Ilzei Viņķelei un izglītības un zinātnes ministrei Ilgai  Šuplinskai ar aicinājumu atcelt lēmumu no 2021. gada 4. janvāra obligāti lietot sejas maskas sākumskolā.

Daugavpils pašvaldībā “Latgales Laiku” informēja, ka Igors Prelatovs šādu vēstuli sagatavojis, pamatojoties uz daudzu vecāku negatīvo nostāju pret obligātu sejas masku lietošanu sākumskolā un uz Daugavpils skolu sākumskolas klašu pedagogu aptaujas rezultātiem.

Pēc Daugavpils domes priekšsēdētāja lūguma veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka arī lielākā daļa pedagogu neatbalsta obligāto sejas masku lietošanu sākumskolā.

Aptaujas dati liecina, ka pedagogi apzinās aizsargmasku valkāšanas lietderību, tomēr, pieņemot, ka sākumskolas skolotāji pārsvarā ir vairāku sākumskolas priekšmetu skolotāji vienā klasē, atzīmē, ka lietderīgāk tās būtu nēsāt starpbrīžos, jo aizsargmaskas apgrūtina darbu un komunikāciju ar skolēniem.

Saistībā ar attālināto mācību procesu, lielākā daļa aptaujāto -- 76,4% -- atzīmēja, ka visiem būtu jāmācās klātienē, pieļaujot īslaicīgas attālinātās mācības karantīnas dēļ.

Pavisam aptaujā piedalījās 284 respondenti no 14 Daugavpils vispārizglītojošajām skolām. 48,9% no dalībnieku skaita ir priekšmeta skolotāji, kuri strādā sākumskolā, 27,5% -- sākumskolas skolotāji. Kopā tā ir lielākā daļa no sākumskolas posmā strādājošajiem skolotājiem.