„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Jēkabpilī top Amatu māja un skeitparks

Eiropas Savienības atbalstītā projekta gaitā Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļā “Sēļu sēta” top Amatu māja, kurā plānots izveidot ekspozīciju par amatniecības tradīcijām Sēlijā, “Latgales Laiku” informēja Jēkabpils pašvaldībā.

Muzeja direktore Inese Berķe pastāstīja, ka Amatu māja ir sen gaidīts objekts un tiek būvēta vietā, kur iepriekš atradās kases ēka, kura bija gan morāli, gan fiziski novecojusi un vairs nespēja nodrošināt muzeja vajadzības. Patlaban vecā kases ēka ir demontēta.

Projektā “Kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana un attīstīšana kultūras tūrisma piedāvājuma pilnveidošanai Jēkabpilī” topošās Amatu mājas platība būs aptuveni 240 kvadrātmetri. Ēkā paredzētas gan telpas ekspozīcijai, gan arī nodarbību telpas, kurās varēs realizēt daudzās muzeja izglītojošās programmas. Būvdarbus objektā veic SIA “Erbauer group”.

To, ka šāda ēka muzejam ir ļoti nepieciešama, atzīst arī Jēkabpils domes priekšsēdētājs Aivars Kraps. “Kopš projekta uzsākšanas darbi raiti rit uz priekšu un objektā ir notikušas patiešām lielas pārvērtības. Līdz šim būvnieks darbus ir veicis bez kavēšanās, tādēļ ir pārliecība, ka projekts tiks pabeigts noteiktajā laikā līdz nākamā gada beigām,” saka Aivars Kraps.

Jēkabpilī, Filozofu ielā 15, top arī skeitparks, kur SIA “Jēkabpils pakalpojumi” veic skeitparka konstrukciju un rampu uzstādīšanu. Šajā vietā jau vasarā tika paplašināta aktīvās atpūtas zonas teritorija jauniešiem, bet šobrīd norit noslēdzošie darbi, lai aktīvās atpūtas zona tiktu iekārtota pilnībā.

Speciāli izgatavotās konstrukcijas un rampas paredzētas dažādām grūtības pakāpēm un atbilst kvalitātes un drošības prasībām. Laukumu paredzēts aprīkot arī ar drošības barjerām un soliņu.