„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Iedzīvotājus aicina nebarot gulbjus!

Latvijā pazīstamais ornitologs Dmitrijs Boiko, atbildot uz „Latgales Laika” jautājumu, vai cilvēkiem ziemā būtu jāpiebaro gulbji, norādījis, ka tas nav jādara.

Pirms kāda laika laikraksta redakcijai piezvanīja kāda uztraukta sieviete un interesējās, vai pašvaldība nevarētu piešķirt finansējumu gulbju barošanai, kas joprojām nav aizlidojuši uz siltajām zemēm un uzturas uz aizsalušā Lielā Stropu ezera ledus.

Lai noskaidrotu, kādēļ gulbji nav aizlidojuši uz siltajām zemēm un vai tie cilvēkiem būtu jāpiebaro, „Latgales Laiks” sazinājās ar Latvijā pazīstamo ornitologu Dmitriju Boiko, kurš norādīja, ka gulbji nav jāpiebaro.

„Gulbji nelido projām, jo cilvēki tos piebaro. Jo ātrāk viņi pārstās to darīt, jo ātrāk gulbji aizlidos. Gulbji ir spēcīgi putni un, ja tuvumā nav neaizsalstošu ūdeņu, dažu stundu laikā tie var nolidot vairākus simtus kilometru,” skaidroja ornitologs.

Foto: Svetlana Jahimoviča