„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.6 °C
apmācies

Ludzānietim par “Covid-19” ierobežojumu neievērošanu piemērots 2000 eiro naudas sodu

Par “Covid-19” ierobežojumu neievērošanu Valsts policija (VP) kādam Ludzas iedzīvotājam piemērojusi 2000 eiro naudas sodu, „Latgales Laiku” informēja VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Lāsma Kursīte.

Veicot savus dienesta pienākumus, Valsts policija darbiniekiem nākas saskarties ar situācijām, kurās personas izrāda savu agresīvo attieksmi pret noteiktajiem ierobežojumiem. Šāda cilvēku uzvedība tiek novērota ne tikai klātienē, kad personas tiek sauktas pie atbildības par pārkāpumiem, bet arī sociālajos tīklos.

Aizvadītajā nedēļā kāds vīrietis Ludzā sociālajā platformā „Facebook” aicināja Ludzas iedzīvotājus neievērot esošos ierobežojumus un komandantstundas laikā kopīgi pulcēties vienā no sabiedriskajām vietām Ludzā.


8. janvāra naktī šis vīrietis mājsēdes laikā atradās ārpus savas dzīvesvietas un turpināja savu agresīvo un bezatbildīgo rīcību. Jāmin, ka vīrietis jau iepriekš tika mutiski brīdināts par iespējamo atbildību par “Covid-19” ierobežojumu neievērošanu, taču tas neatturēja personu no pretlikumīgām darbībām.

Rezultātā vīrietim tika piemērots 2000 eiro liels naudas sods.


Mājsēdes laikā autovadītājs bēg no policijas un avarē


8. janvārī pl. 22.11 Kārsavā kāds transportlīdzekļa vadītājs pēc policijas likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli uzsāka bēgšanu. Veicot meklēšanas pasākumus, automašīna tika atrasta avarējusi grāvī, taču transportlīdzekļa vadītājs bija pametis notikuma vietu.


Veicot “Covid-19” ierobežojumu kontroli, netālu no notikuma vietas tika apturēts transportlīdzeklis, kurā atradās divas personas. Vīrieši, iespējams, bija devušies palīgā bēgošajam autovadītājam. Abām personām tika piemērots 500 eiro naudas sods par “Covid-19” ierobežojumu pārkāpšanu jeb atrašanos ārpus savas dzīvesvietas komandantstundas laikā.

Līdzīgi notikumi 8. janvāra naktī norisinājās arī Līvānos. Naktī Valsts policija, veicot kontroles pasākumus, pamanīja kādu automašīnu, kuras vadītājs klaji ignorēja policijas prasības apstāties un uzsāka bēgšanu. Pēc kāda laika transportlīdzeklis apstājās, taču tā vadītājs un pasažieris to pameta un aizbēga.


Pēc neilga laika abas personas atgriezās pie pamestās automašīnas, kur arī nekavējoties tika sauktas pie atbildības. Transportlīdzekļa vadītājam piemērots 1000 eiro liels naudas sods, bet pasažierim – 100 eiro liels naudas sods.

Par pārkāpumiem Latgalē uzsākti 165 administratīvo pārkāpumu procesi

No 8. janvāra līdz 10. janvāra rītam kontroles pasākumos Latgalē tika izteikti 39 preventīva rakstura norādījumi, par konstatētajiem pārkāpumiem uzsākti 165 administratīvo pārkāpumu procesi. Uzsāktas arī trīs resoriskās pārbaudes.


Valsts policija atgādina, ka mājsēde jeb iedzīvotāju pienākums atrasties savā dzīvesvietā laikā no pl. 22.00 līdz 5.00 būs spēkā arī no 15. un 16. janvārī.