„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
apmācies

Saglabā ierobežojumus plānveida operāciju veikšanā

Provizoriski līdz janvāra beigām Daugavpils reģionālajā slimnīcā (DRS) tiks saglabāti ierobežojumi plānveida operāciju veikšanā, “Latgales Laiku” informēja DRS.

Izņēmums ir onkoloģijas profila, lielo locītavu endoprotezēšanas operācijas un ķirurģiskās manipulācijas, kuru veikšanas laikā nav nepieciešama anesteziologa, reanimatologa un attiecīga profila vidējā medicīnas personāla iesaiste. 

Šis agrāk pieņemtais lēmums ļāvis nodrošināt triju intensīvās terapijas nodaļas (ITN) vienību darbu, tādējādi pilnībā atdalot smago pacientu plūsmas no “Covid-19” pozitīviem smagiem pacientiem vai smagiem pacientiem, kuriem nav zināms testēšanas rezultāts, ka arī nepārtraukti nodrošināt ITN vienības ar 14 gultām darbību Plaušu slimību un tuberkulozes centrā.

Pēdējās nedēļās ārpus darba procesa katru dienu atrodas vairāk nekā 100 slimnīcas darbinieki. Neskatoties uz to, DRS turpina sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību un plānveida diagnostikas pakalpojumus. Neviena slimnīcas nodaļa nav slēgta.

No 7. decembra ir paātrināts “Covid-19” noteikšanas process slimnīcas darbiniekiem un pacientiem, kas ļāvis paātrināt pacientu šķirošanu un nepieciešamības gadījumā ātrāk izolēt inficētos darbiniekus. “Covid-19” testus veic visiem pacientiem, kuri iestājas slimnīcā. Turpinās pastāvīga personāla testēšana.

28. decembrī DRS telpās sāka darbu vakcinācijas kabinets, kur 20--25 slimnīcas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki katru darba dienu saņem vakcīnu pret “Covid-19”.