„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
neliels lietus

Gaisa pārvada būvniecības otrajai kārtai piedāvā dažādus risinājumus

Smilšu un Smiltenes ielas ceļu pārvada turpinājumam, kas savienos Kandavas un Smiltenes ielu, projektētāji piedāvājuši dažādus variantus, „Latgales Laikam” atzina Daugavpils domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs.

Patlaban visi varianti izskatīti un projektētājiem ir piedāvāts rast optimālu risinājumu, kas uzlabotu satiksmes infrastruktūru, minimāli skartu pilsētas dzīvojamo fondu un nepasliktinātu vidi blakus dzīvojamajām mājām.

Tuvākajā laikā šo jautājumu plānots skatīt Daugavpils domes Pilsētbūvniecības un vides komisijā, kad arī žurnālisti varēs iepazīties ar piedāvāto 2. kārtas risinājumu. „Jebkurā gadījumā risinājums būs saistīts ar iepriekš izstrādāto skiču projektu. Līdz ar to domāju, ka tas būs līdzīgs pirmās kārtas risinājumam. Patlaban galvenais ir panākt, lai transporta mezglam būtu izeja uz Kandavas ielu,” uzsvēra Igors Prelatovs.

Iepriekš Daugavpils domes sēdē pašvaldības deputāti atbalstīja lēmumprojektu par līdzekļu ieplānošanu Komunālās saimniecības pārvaldes budžetā būvprojekta izstrādei Smilšu un Smiltenes ielas ceļu pārvada turpinājumam, kas savienos Kandavas un Smiltenes ielu.

Konkursā par būvprojekta izstrādi uzvarējusi piegādātāju apvienība “BVT”. Būvprojekta izstrādei nepieciešamā summa ir 422 810 eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Minētā naudas summa tiks sadalīta uz diviem gadiem -- puse 2021. gadā un puse 2022. gadā.

Pērn maija beigās Daugavpilī satiksmei Piena kombināta mikrorajonā tika atvērta liela estakāde, tādējādi nododot ekspluatācijā 13,5 miljonu eiro vērto projektu "Smiltenes ielas divlīmeņu pārvada ar pievadiem būvniecība līdz Smilšu un Kauņas ielas krustojumam".

Ja būvprojekta izstrādei nepieciešamo finansējumu pašvaldība paredzējusi savā budžetā, tad finansējumu pārvada būvniecībai paredzēts piesaistīt no Eiropas Savienības struktūrfondiem. Labvēlīgas apstākļu sakritības gadījumā transporta mezgla otrā kārta -- savienojuma izbūve ar Kandavas ielu, varētu tikt realizēta tuvāko triju gadu laikā.