„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.2 °C
apmācies

Stropos renovē glābšanas staciju

Attīstot Stropu aktīvās atpūtas zonas infrastruktūru, Stropu ielā 40 noslēgumam tuvojas glābšanas stacijas ēkas renovācija un patlaban objekts ir nodošanas stadijā, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Pozitīvas pārmaiņas piedzīvojušajā ēkā turpmāk atradīsies ne vien pašvaldības policijas glābēju postenis, bet arī moderni aprīkota airētāju treniņu bāze un publiski pieejamas labierīcības, ko vasaras sezonā varēs izmantot atpūtnieki.

Glābšanas stacijas infrastruktūras modernizācijas gaitā ir renovēta ēkas fasāde, nosiltināts jumts un izremontētas iekštelpas. Faktiski no iepriekšējās ēkas ir palikušas vien ārsienas un nesošās konstrukcijas. Iekštelpas ir pārvērtušās līdz nepazīšanai: tām ir daļēji mainīts plānojums, pilnībā nomainītas visas inženierkomunikācijas, no jauna izbūvēta ventilācijas un apkures sistēma, ēka ir aprīkota ar ugunsdrošības un videonovērošanas sistēmu.

Renovētajā ēkā  darbosies pašvaldības policijas postenis, kas uzraudzīs kārtību promenādes apkaimē, vasaras laikā sekos līdzi atpūtnieku, bet ziemā -- ledus makšķernieku drošībai. Telpās  ievāksies arī airētāji, kuru vajadzībām ir ierīkotas treniņu telpas un ģērbtuves ar dušām. Pavisam drīz sāksies arī trenažieru zāles iekārtošana, lai varētu pilnvērtīgi trenēties visu gadu. Stropu centrālās pludmales apmeklētājiem jaunajā atpūtas sezonā būs pieejamas tualetes, tajā skaitā labierīcības invalīdiem, kā arī speciāla telpa bērnu kopšanai.

Kā nākamais solis ir plānota piegulošās teritorijas labiekārtošana. Līgums par šo darbu izpildi jau ir noslēgts. Darbu gaitā ir paredzēts pārcelt pie glābšanas stacijas esošo žogu, izveidot laukumu ar cieto segumu un izbruģēt celiņus, salikt soliņus, atkritumu urnas un laternas, ierīkot aktīvās atpūtas zonu un puķu dobes. Šie darbi tiks uzsākti, tiklīdz būs apstiprināta tehniskā dokumentācija un to ļaus laika apstākļi. Tāpat šogad pie glābšanas stacijas plānots izveidot arī speciālu pludmali cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Stropu aktīvās atpūtas zona strauji attīstās – izņemot glābšanas stacijas ēkas renovāciju, šeit ir uzbūvēta arī promenāde, labiekārtota Lielā Stropu ezera pludmale, attīstās atpūtas un sporta infrastruktūra. Arvien lielāku interesi par atpūtas zonu pie Lielā Stropu ezera izrāda arī pakalpojumu sniedzēji.