„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Daugavpilī pagarina nekustamā īpašuma nodokļa apmaksas termiņus

Lai atbalstītu iedzīvotājus un uzņēmējus un palīdzētu viņiem pārvarēt “Covid-19” krīzes radītās sekas, Daugavpils domes deputāti nolēmuši šogad pārcelt nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas termiņu.

Daugavpils pašvaldībā “Latgales Laiku” informēja, ka nekustamā īpašuma nodokļa maksātāji, kuriem ir nekustamais īpašums Daugavpils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, maksājumu par 1. ceturksni var veikt līdz 1. jūnijam nevis līdz 31. martam, kā tas bija paredzēts iepriekš. Maksājums par 2. ceturksni ir jāveic līdz 1. augustam, par 3. ceturksni -- līdz 1. oktobrim, bet par 4. ceturksni -- līdz 1. decembrim.

Nekustamā īpašuma nodokļa nomaksas jaunie datumi attiecas gan uz fiziskām, gan uz juridiskām personām. Līdzīgi kā iepriekš, nodokli var nomaksāt arī reizi gadā avansa veidā. Maksāšanas paziņojumi par nekustamā īpašuma nodokli tiks sagatavoti un nosūtīti līdz 15. februārim. Līdzīgs lēmums par termiņu pagarinājumu bija pieņemts arī pērnā gada martā pēc ārkārtējas situācijas izsludināšanas.

Lai palīdzētu uzņēmējiem pēc iespējas ātrāk atgriezties pie normāliem komercdarbības rādītājiem, Daugavpils dome arī pērn piešķīra nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojums līdz pat 90% vietējiem uzņēmumiem un organizācijām, kuru uzņēmējdarbība bija cietusi “Covid-19” izplatības dēļ.

Lielu tirdzniecības telpu īpašniekiem, lai saņemtu pašvaldības atbalstu, obligāti bija jānodrošina atlaides arī saviem nomniekiem. Tas bija skaidri jāpierāda ar izmaiņām nomas līgumos. Uz nodokļa atlaidēm nevarēja pretendēt vidi degradējošo ēku īpašnieki, uzņēmumi maksātnespējas stadijā, bankas, kā arī vairāku citu kategoriju pārstāvji. Rezultātā pašvaldības atbalstu saņēma vairāk nekā 20 “Covid-19” krīzes skartie uzņēmēji, atbalsta kopējā summa -- 152 120 eiro.

Patlaban tiek izstrādāti un gatavoti apstiprināšanai saistošie noteikumi, kas ļaus “Covid-19” krīzē cietušajiem uzņēmējiem saņemt nodokļu atvieglojumus arī šogad. Papildu vairākas iedzīvotāju un uzņēmēju kategorijas ik gadu saņem nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus, kas nav saistīti ar “Covid-19” krīzi.