„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.8 °C
apmācies

Daugavpilī darbu sācis starptautisks digitālo pakalpojumu uzņēmums “Webhelp””

Janvārī Daugavpils Universitātes telpās darbu uzsācis starptautisks digitālo pakalpojumu uzņēmums “Webhelp”, kurā jau šobrīd tiek nodrošinātas mācības 60 darbiniekiem, bet tuvākajā nākotnē uzņēmums darbinieku skaitu plāno palielināt, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Uzņēmuma izpilddirektors Jānis Misāns informē, ka “Webhelp” specializējas klientu apkalpošanā un maksājumu pārvaldībā, kā arī pārdošanas un mārketinga pakalpojumu sniegšanā, izmantojot balss, sociālos un digitālos kanālus. Uzņēmums pielāgo dažādus digitālos pakalpojums cilvēku vajadzībām, ņemot vērā lietotāju paradumus. “Uzņēmums izvēlējās savu biroju atvērt Daugavpili, ņemot vērā potenciālo darbinieku pieejamību un pilsētas ģeogrāfisko atrašanās vietu, kā arī lielisko sadarbību ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA), Daugavpils pašvaldību un Daugavpils Universitāti," norāda “Webhelp” izpilddirektors.

„Latgales Laikam” Jānis Misāns pavēstīja, ka patlaban “Webhelp” darbinieki Daugavpilī strādā attālināti. Viņiem ir nodrošināta nepieciešamā datortehnika un mēbeles. Tuvākajā laikā uzņēmums gatavojas palielināt strādājošo skaitu vairākas reizes. “Webhelp” darbības nodrošināšanai Daugavpils Universitāte iznomājusi uzņēmumam telpas vienā no blokiem mācību korpusā Parādes ielā 1.


LIAA direktors Kaspars Rožkalns norāda, ka Latvijā starptautisko biznesa pakalpojumu centru nozare ir strauji augoša, un šobrīd tajā kopumā strādā jau 50 uzņēmumi ar aptuveni 15 000 darbinieku. „Teju visi šie uzņēmumi atrodas Rīgā vai Pierīgā, tādēļ esam gandarīti, ka “Webhelp” ir pieņēmis lēmumu savu biroju atvērt Daugavpilī, apliecinot, ka arī reģionos var veiksmīgi attīstīties šajā nozarē,” uzsver Kaspars Rožkalns.


Daugavpils pašvaldība augstu novērtē sadarbību ar LIAA, kuras rezultātā pilsētā uzsācis darbību starptautisks uzņēmums, kas darbojas šobrīd tik aktuālajā informācijas tehnoloģiju nozarē un paplašina savu darbinieku komandu ar daugavpiliešiem.


„Daudziem pilsētniekiem tā ir lieliska iespēja uzsākt savas darba gaitas dzimtajā pilsētā. Tā kā uzņēmums atrodas Daugavpils Universitātes telpās, nepieciešamības gadījumā darbu var ērti apvienot ar mācībām,” akcentē Daugavpils domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs.


Uzņēmums “Webhelp” ir pārstāvēts 50 valstīs ar 150 birojiem, uzņēmuma kopējais apgrozījums 2019. gadā sasniedza 1,5 miljardus eiro. Tas jau šobrīd ir savas nozares līderis Eiropā, bet mērķis ir kļūt par vadošo nozares uzņēmumu pasaulē, nodrošinot profesionālus sociālo tīklu un platformu moderēšanas, maksājumu administrēšanas un citus digitālos pakalpojumus. Uzņēmuma darbība lielā mērā balstās uz mākslīgā intelekta risinājumu attīstību.


“Webhelp” kā uzņēmums vēlas sniegt ieguldījumu Daugavpils un visa Latgales reģiona ekonomiskajā attīstībā, piedāvājot savus pakalpojumus un atbalstu gan vietējiem, gan ārvalstu klientiem. Uzņēmuma Rīgas un Daugavpils biroja īpaši specializēsies pakalpojumu nodrošināšanā Neatkarīgo Valstu Savienības reģiona tirgū, tādēļ potenciālajiem darbiniekiem būs nepieciešamas labas krievu un vēlamas arī angļu valodas zināšanas.