„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

Ziemeļu rūpnieciskās zonas attīstībā ieguldīs vēl 789 000 eiro

Turpinoties pozitīvām pārvērtībām Ziemeļu rūpnieciskajā zonā, tās publiskās infrastruktūras attīstības projekta trešās kārtas realizācijā tiks ieguldīti 788 615 eiro, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Par šiem līdzekļiem pilsētas lielākajā industriālajā zonā tiks revitalizēti vēl 6,08 hektāri teritorijas. Šeit tiks izbūvēti ceļi, pārbūvēti elektroapgādes tīkli, ierīkots apgaismojums, pārbūvēta lietus ūdens kanalizācija, kā arī veikti citi uzlabojumi, kas ļaus radīt vairākas jaunas darba vietas un piesaistīt  privātās investīcijas 165 806 eiro apmērā.

Nedēļas sākumā notika Daugavpils domes vadības, domes Attīstības departamenta un Īpašumu pārvaldīšanas departamenta speciālistu izbraukuma sanāksme, kuras gaitā tika apspriesti ar projekta norisi saistītie jautājumi.

Izbraukuma sanāksmes turpinājumā darba grupa apmeklēja Čerepovas industriālo zonu, kas pēdējos gados arī strauji attīstās un raisa arvien lielāku interesi uzņēmēju vidū. Šeit tika aplūkota bijušā mēbeļu kombināta ēka Siguldas ielā 6b, kuras īpašnieks vēlas bez atlīdzības nodot to pašvaldībai.

Tā kā ēka nav atjaunojama, pārņemšanas gadījumā pašvaldība to varētu nojaukt, tās vietā izbūvēt ražošanas telpas un izsoles gaitā nodot tās nomā uzņēmējiem, līdzīgi kā pērn SIA “Axon Cable” tika nodotas jaunuzbūvētās telpas Mendeļejeva ielā 5A. Interesi par šādu telpu nomu pauduši jau vairāki uzņēmēji, kas darbojas Čerepovas rūpnieciskajā zonā. Tā kā šīs ieceres īstenošanai ir nepieciešami ievērojami līdzekļi, tā tiks rūpīgi vērtēta.

Daugavpilī jau vairākus gadus īpaša uzmanība tiek pievērsta industriālo zonu sakārtošanai un attīstībai, lai radītu labvēlīgu vidi uzņēmējdarbībai un jaunu darba vietu izveidei. Rezultātā arvien vairāk uzņēmēju izrāda interesi par iespējām veidot pilsētā jaunas ražotnes un paplašināt esošās.

Industriālo zonu sakārtošana arī ievērojami uzlabo pilsētas vizuālo tēlu. Tur, kur vēl pavisam nesen bija neizbraucami un sadragāti ceļi, tiek ieklāts asfalts, bet pussagruvušo pamesto  ēku vietā parādās mūsdienīgas ražotnes.