„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Jaunās katlumājas būvniecību TEC-3 pabeigs pavasarī.

Būvnieki solījuši, ka jaunās, ar šķeldu kurināmās katlumājas būvniecība pašvaldības AS “Daugavpils siltumtīkli” termoelektrocentrāles Nr. 3 teritorijā tiks pabeigta jau šajā pavasarī, Daugavpils domes vadības preses konferencē pastāstīja domes izpilddirektore Sabīne Šņepste.
Patlaban būvdarbi objektā turpinās, nedaudz atpaliekot no grafika, jau ir piegādātas atsevišķas elektrosadaļas. Būvnieks skaidro, ka grafikā nav izdevies iekļauties, jo ārzemju ražotāji “Covid-19” izplatības dēļ kavējas ar atsevišķām piegādēm.
Neskatoties uz to, darbu veicēji joprojām apgalvo, ka katlumājas būvniecība tiks pabeigta jau šajā pavasarī, tiks veikta iekārtu pārbaude, testēšana un objekts nodots ekspluatācijā.
Šobrīd objektā darbojas arī ES komisija, kura izvērtē, vai tiešām ir bijis interešu konflikts un vai līdzekļi projekta īstenošanas gaitā ir izlietoti lietderīgi. Kad varētu būt gatavs slēdziens, pagaidām nav zināms.PAS “Daugavpils siltumtīkli” ir pašvaldības garantija vairāk nekā deviņu miljonu eiro apmērā šķeldas katlumājas būvniecības projekta realizācijai. Izmantojot šo garantiju, ir paņemts kredīts uz 20 gadiem. Ja netiks atrisināts jautājums ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) par izdevumu attiecināmību, tad uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” izmaksas minētajā projektā var pieaugt par vēl pieciem miljoniem eiro.