„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.0 °C
apmācies

“Covid-19” dēļ Daugavpilī būs pamatīgs ekonomikas kritums

“Covid-19” izplatības ierobežošanai ieviesto drošības pasākumu dēļ Daugavpilī tiek prognozēs pamatīgs ekonomikas kritums, “Latgales Laikam” atzina Daugavpils domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska.

“Kritums būs būtisks, it sevišķi pašnodarbinātajām personām. Kritums būs arī tirdzniecības jomā. Daudzi uzņēmēji vēršas pašvaldībā, konsultējas ar juristiem un lūdz palīdzību dažādu jautājumu risināšanā, tostarp par īres maksu. Darbinieki saņem nelielus dīkstāves pabalstus, bet rēķini par apkuri un citiem komunālajiem pakalpojumiem uzņēmējiem turpina pienākt,” skaidroja Līvija Jankovska.

Situācija ir sarežģīta un ekonomikas kritums ir pamatīgs, lai arī ir dzirdēts, ka tas nav tik liels kā tika prognozēts. Zaudējumus uzņēmēji cieš arī sakarā ar iepirktajiem materiāliem, kas palikuši neizmantoti, bet samaksa par tiem ir jāveic. Patlaban svarīgs pašvaldības uzdevums ir rast iespēju uzņēmējiem palīdzēt, norādīja domes priekšsēdētāja vietniece.

Patlaban informācija tiek apkopota, Daugavpils domes Biznesa attīstības nodaļas speciālisti sazinās ar uzņēmējiem un jau tuvākajā laikā to plānots publiskot.

Tāpat pašvaldība veic uzskaiti, cik darbinieku no ierobežojumu skartajiem uzņēmumiem nonāk Nodarbinātības valsts aģentūras redzeslokā.

Lai arī valdības pieņemti lēmumi ir vērsti uz to, lai mazinātu inficēšanās riskus, ikvienam uzņēmējam ir milzīgas problēmas, viņiem visiem ir nepieciešami līdzekļi iztikai un ģimenes uzturēšanai.