„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+4.1 °C
daļēji mākoņains

Mācības klātienē Daugavpilī pagaidām „nespīd”

Saslimstības ar “Covid-19” kumulatīvais rādītājs, pēc kura tiek atļautas mācības klātienē 1.--4. klašu skolēniem, Daugavpilī trīsreize pārsniedz normu, “Latgales Laikam” pastāstīja Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis.

Saskaņā ar valdības lēmumiem, ja saslimstība 14 dienas ir bijusi tuva vai zemāka par 200 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju, tad sākumklašu skolēni mācības skolā var atsākt. Daugavpilī šis rādītājs patlaban ir tuvu 600 gadījumiem. Līdz ar to arī mācības klātienē Daugavpils skolās sākumklašu skolēni pagaidām nevar atsākt.

Patlaban Izglītības un zinātnes ministrijā tiek apsvērta iespēja atļaut 1.--4. klašu skolēniem atsākt mācības klātienē, ja kumulatīvais rādītājs ir zemāks par 400 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju. Pie šādas notikumu attīstības arī Daugavpilī pēc dažām nedēļām pavērtos iespējas 1.--4. klašu skolēniem atsākt mācības klātienē.

Daugavpils izglītības iestādes apmeklē arī daudzi Daugavpils novada skolēni, kur kumulatīvais rādītājs ir tuvu 80 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju. Neskatoties uz salīdzinoši zemo saslimstības līmeni, šie skolēni tomēr nevar apmeklēt izglītības iestādes pilsētā.

“Mana personīgā nostāja ir atļaut mācības 1.--4. klašu skolēniem klātienē visā valstī, taču valdība ir nolēmusi rīkoties pēc tā saucamā “luksofora” principa,” piebilda Jānis Dukšinskis.

Šonedēļ mācības klātienē atsākuši 1.--4. klašu skolēni Dagdas vidusskolā, Ezernieku vidusskolā, Andrupenes pamatskolā un Šķaunes sākumskolā.

Pēdējo 14 dienu kumulatīvo „Covid-19” gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem Dagdas novadā bijis 213,8 gadījumi.

Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati liecina, ka 1.–4. klašu skolēni klātienē nākamnedēļ drīkstēs mācīties kopumā 22 Latvijas novados, kur „Covid-19” saslimstības rādītājs nepārsniedz noteikto slieksni.