„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.6 °C
skaidrs laiks

Peldvietas tīrīšanai Lielā Stropu ezera pludmalē tērēs 200 000 eiro

Peldvietas tīrīšanai Lielā Stropu ezera pludmalē starp pontonu un krastu Komunālās saimniecības pārvaldei šogad ir paredzēts finansējums vairāk nekā 200 000 eiro apmērā, Daugavpils domes vadības preses konferencē žurnālistiem pavēstīja domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs.

Pašvaldības vadītājs pauda nožēlu, ka, uzstādot šo peldošo konstrukciju, nav ticis ņemts vērā tas, ka ūdens ezerā šajā vietā ir stāvošs, kas sekmē pontonam piegulošās teritorijas ezerā aizaugšanu. Rezultātā pašvaldība ir spiesta tērēt iespaidīgas naudas summas aizaugošā ezera dibena tīrīšanai.

Šādas konstrukcijas ir domātas uzstādīšanai jūrās un ezeros ar labāku ūdens caurteci. Lai kardināli atrisinātu ezera aizaugšanas problēmu pontona tuvumā, kā viens no risinājumiem tiek vērtēta iespēja pārvietot šo konstrukciju dziļāk ezerā, panākot labāku ūdens cirkulāciju starp krastu un pontonu.

Šovasar apritēs divi gadi kopš Stropu ezerā tika uzstādīta peldošā promenāde ar diviem baseiniem. To veido 39 divdesmit tonnas smagi Somijas uzņēmumā „Marinetek” izgatavoti pontoni.

Peldošās promenādes uzstādīšana un interaktīvās atpūtas zonas izveide padarīja pilsētu pievilcīgāku iedzīvotājiem un tūristiem.