„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Siltumparāds samazinājies par teju 300 000 eiro

Gada laikā parāds par patērēto siltumenerģiju Daugavpilī samazinājies par 287 166 eiro, „Latgales Laiks” noskaidroja pašvaldības AS „Daugavpils siltumtīkli”.

Lai gan iepriekšējā mēnesī siltumparāds ir pieaudzis par 2,5%, gada griezumā tas ir samazinājies. Ja uz 2020. gada 1. februāri patērētāju aktuālais parāds par izlietoto siltumenerģiju bija 2 744 425 eiro, tad šogad uz šo pašu datumu -- 2 457 259 eiro.

Lai arī līdz šim situācija ar parādiem par apkuri ir bijusi stabila, rēķini par šī gada janvāri un februāri, kas ir bijuši visai augsti, var ieviest savas korekcijas.

Uzņēmuma "Daugavpils siltumtīkli" vadība pauž cerību, ka klientu apkalpošanas klātienē atjaunošana, kas kopš 17. janvāra ir iespējama pēc iepriekšēja pieraksta, pozitīvi ietekmēs arī nokavējuma naudas apmaksu. Uzņēmuma birojā klienti var apmaksāt rēķinus vai parādus  arī daļēji.

AS "Daugavpils siltumtīkli" apmeklējuma laikā klienti ir aicināti izmantot aizsargmaskas un ierasties precīzi noteiktajā laikā.

Lai atvieglotu rēķinu apmaksu, ir veikti grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos “Atbalsts krīzes situācijā sakarā ar „Covid-19” infekcijas izplatību", kas paredz vienreizējā pabalsta izmaksu, lai maznodrošinātās un trūcīgās personas, kā arī daudzbērnu ģimenes, varētu apmaksāt rēķinus par apkuri un iegādāties malku. Šis atbalsts nekādā veidā neietekmēs citus regulārus pabalstus šīm pilsētnieku kategorijām.

Zemā temperatūra ir negatīvi ietekmējusi arī pilsētas siltumtīklu uzturēšanu, tomēr "Daugavpils siltumtīklu" speciālisti operatīvi reaģē uz visām avārijas situācijām.

Līdz apkures sezonas beigām, šī gada 30. aprīlim, PAS "Daugavpils siltumtīkli" apkures tarifs saglabāsies nemainīgs -- 42,56 eiro par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa. Tas ir viens no zemākajiem rādītājiem Latvijā. Vidējā maksa par dzīvojamās platības viena kvadrātmetra apsildi šī gada janvārī bija 1,24 eiro.