„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Aptauja -- Ko domā iedzīvotāji par 500 eiro atbalstu katram bērnam

Saeima pieņēmusi grozījumus “Covid-19” infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, kas paredz ģimenēm izmaksāt vienreizēju atbalstu 500 eiro apmērā par katru audzināšanā esošu bērnu. Avīzes „Latgales Laiks” reportiere jautāja, ko par šo valsts atbalstu domā iedzīvotāji, vai tas tiek piešķirts īstajā laikā, ar kādām grūtībām saskaras ģimenes ar bērniem, kā šis pabalsts palīdzēs?

Tatjana ar bērniem Māri un Raimondu: „Mums tas būs liels atbalsts. Domāju, ka tas ir pareizs lēmums un labi, ka valdība pievērsusi uzmanību jaunajām ģimenēm, jo situācija saistībā ar „Covid-19” skārusi arī mūs. Tas, ka mēs esam jauni, nenozīmē, ka nauda krīt no gaisa, -- ir jābūt gan kopā ar bērniem, gan jāpelna iztika. Piemēram, mums tēvs materiāli nemaz nepalīdz, negrib vai nespēj, jo arī viņu ir ietekmējuši ar „kovidu” saistītie ierobežojumi, taču bērniem nepieciešama pārtika un apģērbs.”

Gaļina: „Ārkārtējā situācijā jaunajām ģimenēm ļoti nepieciešama palīdzība, jo tām klājas vissmagāk – attālināto mācību dēļ ir lielāki tēriņi, kāds no vecākiem ir palicis bez darba. Domāju, ka daudzi saviem bērniem mācībām nopirkuši planšetdatoru vai stacionāro stadotu, varbūt labāku mobilo tālruni. Ģimenēs ar bērniem nauda „izkūst” ātri, tāpēc, ja valsts sniedz šādu palīdzību, tas ir ļoti labi.”

Violeta: „Uzskatu, ka 500 eiro pabalsts katram bērnam – tas ir ļoti labs valdības lēmums. Mazam bērnam nepieciešams apģērbs, autiņbiksītes, pārtika, attīstošas grāmatas, ratiņi utt., un tam jātērē lieli līdzekļi. Savukārt, kad mazulis paaugas, vajadzību kļūst vēl vairāk. Ārkārtējās situācijas laikā naudas problēma ir jo īpaši aktuāla, tāpēc esmu pārliecināta, ka 500 eiro par bērnu ģimenēm būs labs atbalsts. Visas problēmas neizdosies atrisināt, taču tā ir labs palīdzība.”

Jeļena: „500 eiro atbalsts ģimenēm, protams, ir nepieciešams. Bērni ir valsts nākotne un par viņiem jārūpējas. Tagad ir grūti laiki, un tas, ka netiek aizmirsti bērni, ir pluss. Valsts atbalstu cilvēki sajutīs un novērtēs. Turklāt nauda nekad nav lieka. Ģimenes jutīs, ka valsts vismaz šad un tad domā par tām. Žēl, ka tas ir tikai vienreizēja pabalsts.”

Oksana: „Paldies par to pašu! Mums ir grūtības ar darbu – tā vienkārši nav. Darbs – šāda palīdzība vajadzīga no valsts, jo šis pabalsts ātri vien tiks iztērēts vajadzībām, kas jau ir sakrājušās, man ir bērni, tāpēc zinu, cik daudz ko vajag bērniem. Karantīna, kuras laikā nekur nevar aiziet, situāciju saasina vēl vairāk. Protams, visur var atrast plusus, taču bez naudas tik un tā neiztikt. Labi, ka valsts izmaksās 500 eiro atbalstu, taču, ņemot vērā dažādas „astes”, kas šajā laikā izveidojušās, tā nebūt nav tik liela summa.”