„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+5.0 °C
skaidrs laiks

Smilšu un Kandavas ielu savienos ceļa pārvads

Daugavpilī turpinās jau esošās un jaunas ceļu infrastruktūras attīstības pašvaldības programmas īstenošana. 2020. gada maijā tika nodota ekspluatācijā ceļa pārvads „Smilšu iela—Smiltenes iela—Malu iela”. Tā ir ambiciozā pašvaldības projekta pirmā daļa, kurā paredzēts savienot Smilšu un Kandavas ielu. Tādējādi perspektīvā pilsētā būs vēl viens moderns ceļa pārvads. Projekts ir sarežģīts. Tajā paredzēta gaisa tilta celtniecība pār dzelzceļu, kā arī nobrauktuvju izbūve no galvenās maģistrāles.

Pagājušajā nedēļā Daugavpils domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs prezentēja daugavpiliešiem ceļa pārvada „Smilšu iela—Smiltenes iela—Stacijas iela—Kandavas iela” otrās kārtas vizualizācijas projektu 3D formātā. Tādējādi tagad ikvienam ir iespēja izpētīt šo projektu un paust savu viedokli. Igors Prelatovs atzīmēja, ka šīs prezentācijas mērķis ir izvairītos no kļūdām, kuras tika pieļautas, projektējot un būvējot viaduktu Smilšu ielā. Tā rezultātā tagad vairāku iedzīvotāju mājas tagad atrodas gandrīz zem tilta.

„Pirmkārt, šis nav galīgais ceļa pārvada variants. Mēs speciāli vizualizējām viadukta otro daļu 3D formātā, lai varētu sākt šī projekta apspriešanu. Tas nepieciešams, lai, noskaidrojot visas tā stiprās un vājās puses, nonāktu pie šī projekta galīgā tehniskā risinājuma,” uzsvēra I. Prelatovs.

Izstrādājot piedāvāto ceļa pārvada otrās kārtas tehnisko variantu, tika ņemts vērā 2013. gadā tapušais skiču projekts. „Taču, ņemot vērā visus faktorus, projektētāji līdz minimumam samazināja privāto teritoriju izmantošanu. Turklāt viens galvenajiem uzdevumiem, kurš tika izvirzīts projektētājiem, bija maksimāli attālināt viaduktu no dzīvojamā sektora,” teica Daugavpils domes vadītājs.

Jāpiebilst, ka atšķirībā no projekta pirmā posma realizācijas, ņemot vērā pieļautās kļūdas, otrajā kārtā pašvaldība izpirks nekustamo privātīpašumu, kurš atradīsies ceļa pārvada tiešā tuvumā. Šoreiz runa ir par mājām Dīķu ielā.

Daugavpils domes Pilsētbūvniecības komisija tuvākajā laikā atkal atgriezīsies pie ceļa pārvada otrās kārtas būvniecības tehniskā risinājuma izpētes. Turklāt Igors Prelatovs paziņoja, ka tiks ņemti vērā visi pilsētnieku viedokļi.