„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
skaidrs laiks

Inženieru arsenāla atjaunošana noslēgsies vasaras beigās

Vasaras beigās vai rudens sākumā varētu noslēgties būvdarbi Inženieru arsenāla teritorijā Daugavpils cietoksnī, kur nākamgad apmeklētājiem durvis vērs Tehnikas un industriālā dizaina centrs, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Pērn daudz pūļu tika veltīts Inženieru arsenāla ēkas fasādes atjaunošanai. Arī ēkas iekšpusē jau ir ierīkotas daudzas komunikācijas, tiek veikta sienu apdare, uzstādīta apkures sistēma. Atsevišķas telpas ir jau gandrīz gatavas. Noslēgumam tuvojas darbi arī uz ēkas jumta.

Daugavpils domes Attīstības departamenta vecākais eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins pastāstīja, ka patlaban ar fasāžu atjaunošanu saistītie būvdarbi ir izpildīti par aptuveni 70%. Tā kā laika apstākļu dēļ pagaidām nevar turpināt fasāžu atjaunošanu, patlaban darbi turpinās iekštelpās, tiek ierīkotas inženierkomunikācijas.

Būvdarbi objektā tiek veikti Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstītajā projektā “Rīteiropas vērtības” un projektā “Kultūras mantojuma objekta publiskās ārtelpas attīstības un pieejamības veicināšana tūrisma pakalpojumu daudzveidošanai Daugavpils pilsētā”.

Paralēli būvdarbiem tiek domāts arī par izstāžu telpas iekārtošanu, lai tā priecētu dažādu paaudžu pārstāvjus.

Gada sākumā sākusi darbu kultūras iestāde “Tehnikas un industriālā dizaina centrs”. Saistībā ar ekspozīcijas izveidi jau ir iesāktas pārrunas ar automašīnu un tehnikas kolekcionāriem, Rīgas Motormuzeju un spīdveja aktīvistiem Daugavpilī, jo ekspozīcijā plānots iekļaut arī spīdveja motociklus.

Centra iekšpagalmā paredzēts izvietot vecās sērijas tramvaju. Savukārt būvnieku uzietais kniedētais dzelzs tvaika katls tiks pārvietots zem ēkas jumta.

Privātie kolekcionāri vai organizācijas, kas vēlas piedāvāt ekspozīcijai savus objektus, jebkura laika perioda automašīnas un tehnikas objektus, aicināti sazināties ar Tehnikas un industriālā dizaina centru.