„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Ekspluatācijā nodota rekonstruētā bijušās 5. pamatskolas ēka

Īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstīto projektu, Daugavpilī, Parādes ielā 7, ekspluatācijā nodota rekonstruētā bijušās 5. pamatskolas ēka, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Darbu gaitā ēkā ir nomainīta ūdensapgādes, ventilācijas un apkures sistēma, veikta iekšējā pārbūve un būtiski uzlabota mācību iestādes materiāli tehniskā bāze. Uz renovēto ēku plānots pārcelt Saskaņas pamatskolu.

Pirms dažiem gadiem ēka tikusi arī nosiltināta, tāpēc tagad, pēc iekšdarbu pabeigšanas, skola pilnībā atbildīs mūsdienu ekspluatācijas prasībām. Skolas ēkā ir izremontētas gan mācību klases, gan arī citas telpas. Atjaunotajā sporta zālē tagad ir lielisks grīdas segums. Renovētā aktu zāle ir piemērota visdažādāko pasākumu rīkošanai. Savukārt specializētajās klasēs, piemēram, ķīmijas, informātikas un mājturības kabinetā, ir uzstādīts jauns aprīkojums. Skolas telpas ir pielāgotas personām ar kustību traucējumiem.

Saskaņas pamatskolas pakāpeniska pārcelšanās uz jaunajām telpām sāksies jau aprīļa beigās. Ja situācija ar “Covid-19” izplatības ierobežošanu uzlabosies, skolēni mācības jaunajās telpās varēs sākt 1. septembrī.

Pēc Saskaņas pamatskolas pārcelšanās uz jauno mājvietu telpās Saules ielā 7 ievāksies bērnu un jauniešu centrs “Jaunība”. Tiks atjaunota arī ēka Tautas ielā, kur patlaban atrodas centrs “Jaunība”.