„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

HK „Dinaburga” demonstrēt labāku sniegumu traucēja pandēmija

Optibet hokeja līgas (OHL) regulārajā čempionātā Daugavpils hokeja klubs „Dinaburga” izcīnīja sesto vietu, cīņā par piekto pozīciju atpaliekot no HS „Rīga” par trim punktiem.

Daugavpils komandas sniegumu nu jau aizvadītajā OHL regulārajā čempionātā ir grūti tā viennozīmīgi izvērtēt. Sezonas sākums „Dinaburgai” bija pagalam neveiksmīgs. Pēcāk komanda bija spiesta vairāk nekā mēnesi izlaist koronavīrusa pandēmijas dēļ. Tad sekoja lēmums neļaut piedalīties treniņos un spēlēs hokejistiem, kuri jaunāki par astoņpadsmit gadiem un kuriem nav profesionālā spēlēja līguma. Tādējādi kluba vadība bija spiesta meklēt pastiprinājumu, tostarp leģionārus. Taču arī vēlāk HK „Dinaburga” gāja raibi – lieliskām uzvarām spēlēs ar pirmā četrinieka komandām sekoja smagi zaudējumi.

Jāpiebilst, ka līdzīgā situācijā bija arī citas komandas. Piemēram, OHL regulārā čempionāta sākumā HS „Rīga” spēlēja jauniešu sastāvs, bet pēcāk „Covid-19” epidēmijas dēļ komanda izlaida divus mēnešus. Taču, atšķirībā no „Dinaburgas”, Rīgas komandas vadība meklēja rezerves galvenokārt Latvijas galvaspilsētā.

To, kā „Dinaburgas” sniegumu vērtē treneri un kluba vadība, avīzes „Latgales Laiks” lasītājiem pastāstīja komandas galvenais treneris Atvars Tribuncovs un kluba vadītājs Aleksandrs Ratnieks.

„Ņemot vērā visus ar koronavīrusa pandēmiju saistītos faktorus, ierobežotajām treniņu iespējām, spēlētāju slimošanu, kā arī to, ka daudzi hokejisti bija spiesti ievērot pašizolāciju, var teikt, ka kopumā sezona bijusi laba,” uzskata Aleksandrs Ratnieks, „runājot par pašu sezonas sākumu, jāatzīmē, ka pilsētā bija izveidojusies nestabila politiskā situācija, un tas netieši ietekmēja arī komandas sastāva komplektāciju. To neizdevās paveikt pilnībā (tostarp nebija iespējams uzaicināt leģionārus un vārtsargu) arī „Covid-19” izplatības mazināšanai noteikto ierobežojumu dēļ. Tādējādi komanda devās uz spēlēm tādā sastāvā, kāds tobrīd bija pieejams, un daudzi jaunie hokejisti vienkārši nebija gatavi spēlēt OHL līmenī. Jāuzsver, ka sporta skolā tieši šajā vecuma kategorijā trūkst hokejistu. Mūsu vērtējumā neapmierinošais rezultāts ir jaunā spēlētāju sastāva un vārtsarga nesaskaņotās darbības rādītājs. Pārmaiņas bija acīmredzamas sezonas otrajā pusē, kad komandas spēle beidzot iegāja pareizajās sliedēs un sāka izpausties līderi. Īpaši vēlos izcelt septiņpadsmit gadus veco vārtsargu Marku Slavinski (uzaicināts no HS „Rīga 2003”), kurš teicami aizvadīja sezonas otro daļu un tika iekļauts jaunatnes izlases kandidātu sarakstā.”

-- „Dinaburga” ir otrajā vietā čempionātā zaudētu vārtu skaita ziņā. Ar ko tas saistīts?

A.T. Kā jau iepriekš teicu, čempionāta sākumā mums bija nopietnas problēmas ar vārtsargiem. Kad uzaicinājām Marku Slavinski, šī problēma atrisinājās.

-- Šajā sezonā komandā bija maz vietējo spēlētāju. Vai tas nozīmē, ka hokeja skola nestrādā pietiekami labi, vai arī nav labu vietējo hokejistu? Varbūt tam ir kāds cits iemesls?

A.R. Mēs uzskatām, ka kopumā hokeja skolu strādā labi. Taču, kā jau teicu, vecākajā spēlētāju grupā ir „robs”, un vairākums hokejistu vienkārši nav gatavi OHL līmenim.

-- Vai sniegumu ietekmēja tas, ka pandēmijas dēļ spēles notika bez skatītāju klātbūtnes?

A.T. Neapšaubāmi. Jo skatītāji iedvesmo hokejistus un spēles laikā rada atbilstošu gaisotni. Un, protams, izdara noteiktu spiedienu uz pretinieku. Iepriekšējo sezonu oficiālie dati liecina, ka Daugavpils komandas spēles apmeklētības ziņā ir pirmajā vietā Latvijā.

-- Vai jau ir nākamās sezonas plāni? Komanda paliks Optibet hokeja līgā?

A.R. Neapšaubāmi, mēs plānojam arī turpmāk spēlēt OHL. Taču, pats par sevi saprotams, ka tas būs atkarīgs no daudziem faktoriem.

-- Vai tagad jau ir iespējams pateikt, kurš no līderiem un labākajiem vietējiem hokejistiem būs „Dinaburgas” sastāvā arī nākamajā sezonā?

A.R. Pagaidām varu pateikt vien to, ka pašlaik notiek sarunas ar visiem vietējiem spēlētājiem, un ne tikai vietējiem.