„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.8 °C
neliels sniegs

Gaišreģe redz visu

Daugavpiliete Tatjana Orlauskiene ir Spēcīgāko dziednieku un pareģotāju asociācijas priekšsēdētāja un visiem, kas pārstāv šo jomu, viņa ir liela autoritāte. Tatjana piedalījās televīzijas šova „Ekstrasensu cīņa” finālā Krievijā, viņai piemīt spējas pareģot nākotni, kā arī daudzas citas spējas ietekmēt (labā nozīmē) cilvēku likteņus.

Uz skolu – gandrīz no autiņiem

Tatjana piedzima Krāslavā, kolhoza „Ezernieki” priekšsēdētāja ģimenē. Bērnības atmiņas saistās ar to, ka jau piecu gadu vecumā viņa ļoti gribēja iet skolā: „Tētim bija portfelis, tajā -- dokumenti un māmiņas jau laikus pagatavotās pusdienas. To visu es vilku ārā un vietā liku skolas piederumus un, kamēr vecāki gulēja, pulksten sešos no rīta, gluži kā pēc saraksta, devos uz skolu.” Sargs pazina vecākus, tāpēc ielaida Tatjanu skolā, kur viņa sēdās solā un gaidīja, kad sāksies stundas. Taču, vēl pirms tās bija sākušās, ieradās tēvs un aizveda meitu sev līdzi, bet nākamajā dienā viss atkārtojās. Piecu gadu vecumā meitene jau prata lasīt un skaitīt. Taču šīs ikvienam bērnam noderīgās prasmes izspēlēja ar Tatjanu ļaunu joku: „Man vairs nebija interesanti mācīties, jo stundas es vienkārši „atsēdēju”. No visiem mācību priekšmetiem vislabāk man patika dabas mācība un literatūra.”

Tatjana atceras, kā vecmāmiņa – liela zāļu zinātāja un vācēja, gatavoja uzlējumus un, ja ģimenē kāds saslima, izmantoja dabas, nevis aptieku zāles, kuras tajos laikos nebija tik plaši pieejamas.

Vidusskolu Tatjana pabeidza Daugavpilī, jo tēvu pārcēla darbā uz pilsētu. Pēc tam viņa mācījās tirdzniecības skolā, taču specialitātē nestrādāja, jo viņu aizvien vairāk interesēja un aizrāva zāļu un dziedniecības tēma.

Pareizā izvēle

Reiz Daugavpilī ieradās populārais ekstrasenss Ļevs Geršmans un Tatjana aizgāja uz meistara vadīto seansu. Pēc šī apmeklējuma Ļ. Geršmans ieteica Tatjanai izkopt savas spējas šajā virzienā un iedeva literatūras sarakstu, kura bija jāizlasa.

1991. gadā Tatjanu uzaicināja uz speciāliem kursiem, kurus organizēja Sarkanā Krusta biedrība, kas darbojas Maskavas mērijas paspārnē. Nodarbību mērķis bija ekstrasensoro spēju attīstības izpēte. „Kursos piedalījās daudzu toreizējās PSRS republiku un pilsētu pārstāvji. Mācības vadīja pazīstamas šīs jomas autoritātes – Millers un Vagens. Savukārt gaišredzības nodarbības vadīja – tagad tam ir grūti noticēt – toreizējais Centrālās televīzijas diktors Viktors Balašovs,” stāsta Tatjana Orlauskiene, kuras specialitāte ir ekstrasenss – bioenergokorektors.

Kopš 1993. gada Tatjana strādā oficiāli – salonā, saņem darba algu, maksā nodokļus un darbu savienošanas kārtībā vada biedrību „Spēcīgāko dziednieku un pareģotāju asociācija”.

Palīdzēt var dažādi

Aizvadītajos gados Tatjana pastāvīgi paaugstināja savu profesionālisma līmeni, piedaloties dažādos semināros, kongresos un citos pasākumos, kuri norisinājās Krievijā un Ēģiptē, rīkoja medicīniskās astroloģijas meistarklases.

Viņa bieži ir sniegusi palīdzību cilvēkiem, kuriem pazuduši radinieki vai ģimenes locekļi. Taču T. Orlauskiene nenodarbojas ar t.s. pieburšanu, apvārdošanu, noskaušanas noņemšanu, vīra vai sievas atgriešanu ģimenē u. tml., toties viņa nekad neatteiks palīdzību, ja ir jāārstē cilvēks ar alkohola vai narkotiku atkarību: „Kad man tas izdodas, esmu neizsakāmi priecīga, ka cilvēks ir atgriezies agrākajā normālajā dzīvē un viņam viss ir kārtībā. Tātad manas pūles nav bijušas veltas.”

Dažus gadījumos no savas prakses Tatjana atceras visu mūžu. Piemēram, pateicoties viņas pūliņiem, izdevās glābt meiteni. Tāpēc nav nekāds pārsteigums, ka dažkārt pie viņas biroja redzami ziedi, kurus atstājuši pateicīgi apmeklētāji.

Ekstrasensu cīņa

Minēto problēmu risināšana prasa no T. Orlauskiene daudz nervu, garīgās enerģijas un fizisko spēku. Dažkārt viņa veselu diennakti nespēj piecelties no gultas: „Jo domās man ir jāpārceļas viņsaulē vai jāsasniedz robežstāvoklis ar to, bet pēcāk jāatgriežas atpakaļ. Visas „bildītes” es redzu melnbaltas.”

Tatjanas Orlauskienes profesionālismu apliecina arī dalība populārajā televīzijas šovā „Ekstrasensu cīņa” Krievijā, kurā viņa iekļuva finālā. Ekstrasensi sacentās trijās kārtās. Pirmajā kārtā bija intervija, otrajā atveda sievieti, par kuru Tatjanai bija jāpastāsta iespējami daudz informācijas: „Es pateicu, ka šīs sievietes profesija ir grāmatvede – ekonomiste, taču viņa pagaidām nestrādā, nav precējusies, viņai nav bērnu un ģimenē ir smaga situācija – kāds ir nomiris. Viss izrādījās pareizi, un šo kārtu es veiksmīgi izturēju.” Trešajā kārtā Tatjanai iedeva melnu aploksni un palūdza noteikt, kas tajā atrodas: „Tur bija mirušas meitenes fotogrāfija, meitene bija ģērbusies kleitā. Es ieraudzīju visas detaļas un aprakstīju tās, taču, iespējams, šīs informācijas bija par maz, lai uzvarētu.”

Jāpiebilst, ka gaišredzības un pareģošanas jomā Tatjanas autoritātes ir Mesings, Vanga un Balašovs.

Tatjana ir precējusies, dzīvesbiedru sauc Igors, ir divi bērni – Violeta un Normunds – dzīvo un strādā Anglijā. Nespēju atturēties, lai nepajautājot: „Dzīvojot ar šādu sievu vīrs, droši vien, nevar neko noslēpt? Jo jūs taču redzat viņam cauri.” Tatjana atbild, ka dažkārt viņa jau iepriekš zina tās vai citas rīcības rezultātu vai var dot padomu, kā rīkoties konkrētajā situācijā.

Koronavīruss ir veiksmes spēle

Pajautāju gaišreģei arī to, kāds ir viņas situācijas redzējums saistībā ar koronavīrusu. Vēl jo vairāk tāpēc, ka viņa pati ir to izslimojusi, par laimi, bez nopietnām sekām. Pagājušā gada decembrī Tatjanai sākās klepus, taču paaugstinātas temperatūras nebija: „Vīrs man ieteica izdzert glāzīti degvīna – šķita, ka es dzeru ūdeni. Es sapratu, ka tas ir koronavīruss, un vērsos pie ģimenes ārsta. Ļoti gribējās gulēt, bija nespēks un pastāvīgi gribējās citrusaugļus. Vienā reizē varēju apēst pusotru kilogramu mandarīnu. Es gatavoju tējas un tās dzēru. Ir jāpajautā savam organismam, kas tam šajā situācijā vajadzīgs. Taču es, atšķirībā no daudziem citiem cilvēkiem, esmu ļoti jūtīga. Tāpēc nekādā gadījumā nedrīkst ignorēt ārstus.” Tatjana stāsta, ka jau ir nogurusi no tā, ka visiem pastāvīgi jāsaka – „kovids” -- tas ir nopietni un uz ilgu laiku, piebilstot, ka 2020. gadā viņai neviens neticēja, bet pareģojumi daudzos izraisīja sarkasmu un smīnu. Pašlaik gaišreģe prognozē, ka situācija sāks uzlaboties ne ātrāk kā pēc 2023. gada. „Koronavīruss ir veiksmes spēle. Tas ir kā lode – vienam trāpa, otram – ne. Ļoti svarīga ir šīs nopietnās slimības profilakse,” saka Tatjana.

Atvadoties gaišreģe piedāvāja man pastāstīt visu, ko viņa par mani domā vai, precīzāk, zina. Parakājusies savās biezajās un paplukušajās grāmatās un salīdzinājusi planētu kustību ar kaut kādiem citiem datiem, Tatjana, man par pārsteigumu, ar augstu precizitāti pavēstīja par mani gan labo, ko saskatījusi, un, pašsaprotami, ne visai patīkamo, kas man piemīt. Ticēt tam vai ne – tas ir katra paša ziņā.