„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.5 °C
apmācies

Nedēļas nogalē poti pret “Covid-19” Daugavpilī saņēmis 531 iedzīvotājs

Līdzīgi kā vairākās citās Latvijas lielajās pilsētās arī Daugavpilī, Parādes ielā 7 ierīkotajā masu vakcinācijas centrā šīs nedēļas nogalē vakcinēties pret “Covid-19” varēja visi gribētāji. Rindas pie vakcinācijas centra sāka veidoties vēl labu laiku pirms tā atvēršanas, novēroja “Latgales Laiks”.

Vakcinēšana notika pēc „dzīvās rindas” principa. Ja īpašajā rindā iedzīvotājiem, kuri atbilst kādai no jau atvērtajām prioritārajām grupām -- vecumā virs 60 gadiem, ar hroniskām saslimšanām, veselības aprūpes un sociālās aprūpes iestāžu darbinieki, kā arī personas, kuras mājās aprūpē smagi slimos cilvēkus vai arī dzīvo vienā mājsaimniecībā ar bērniem, kuriem ir noteiktas hroniskas un imūnsupresējošas slimības -- gara rinda neveidojās, tad otrajā rindā -- visiem pārējiem vakcinēties gribētājiem -- cilvēku skaits brīžam bija tuvu simtam. Starp vakcinēties gribētājiem bija arī daudzas Daugavpilī labi pazīstamas personas.

Vakcinācija notika bez iepriekšēja pieraksta un tika vakcinēts jebkurš iedzīvotājs, kurš atbilstoši tā darbības dienai un laikam bija ieradies centrā. Uz vietas ārsts vai ārsta palīgs rūpīgi izvērtēja katra cilvēka veselības stāvokli un tā atbilstību vakcinācijas veikšanai. Vakcinācija tika veikta ar ražotāja „AstraZeneca” vakcīnām.

Daugavpils masu vakcinācijas centra koordinatore Dina Hublarova-Pokšāne „Latgales Laikam” pastāstīja, ka kopumā sestdien centrā tika vakcinēti 312 cilvēki, bet svētdien -- 219. Aptuveni 130 vakcīnas palika rezervē. Tās tiks izmatotas prioritāro grupu vakcinācijai, kā arī atkārtotai vakcinācijai.

Vakcinācijas process noritēja gana raiti un, neskatoties uz lielajām rindām, kuras dažbrīd sasniedza pat 100 cilvēkus, stāvēšana tajās neaizņēma ilgāk par pusotru stundu. Atkarībā no rindas garuma centrā darbojās divas līdz četras vakcinācijas brigādes.

Nepieciešamo piesardzības pasākumu ievērošanu rindā uzraudzīja un tās raitu virzību nodrošināja Zemessardzes un Pašvaldības policijas darbinieki. Masveida vakcinācijas centrs Kultūras pils sporta zālē (Smilšu ielā 92) šajā nedēļas nogalē nedarbojās.

Latvijā kopumā šīs nedēļas nogalē astoņos masu vakcinācijas centros septiņās pilsētās poti pret „Covid-19” saņēmuši vairāk nekā 8600 cilvēku.