„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+10.8 °C
daļēji mākoņains

Latvijas Zinātnes padomes direktora amatam virza Edmundu Tamani

Daugavpils Universitātes Tehnoloģiju departamenta vadītājs Edmunds Tamanis uzvarētājis atklātajā konkursā uz Latvijas Zinātnes padomes direktora amatu, “Latgales Laiku” informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Edmundam Tamanim ir doktora zinātniskais grāds fizikā, cietvielu fizikas apakšnozarē. Viņa līdzšinējā darbība ir bijusi saistīta ar Daugavpils Universitāti, kurā Edmunds Tamanis strādā jau vairāk nekā 25 gadus. Pēdējos sešus gadus viņš pilda Daugavpils Universitātes Tehnoloģiju departamenta vadītāja pienākumus. Pirms tam viņš bija universitātes G. Liberta Inovatīvās mikroskopijas centra direktors, kur veica savu zinātnisko darbu, apvienojot pienākumus ar Daugavpils Universitātes Zinātņu daļas vadīšanu. 12 gadus Edmunds Tamanis strādājis Fizikas katedrā, kur darbu uzsācis kā laborants, bet, atstājot katedru, bijis docētājs. Īslaicīgi viņš bijis arī vecākais eksperts Izglītības un zinātnes ministrijā.

Atklātais konkurss Latvijas Zinātnes padomes direktora amatam norisinājās trijās kārtās. Pirmajā kārtā tika vērtēta pretendenta atbilstība obligātajām prasībām. Otrajā kārtā pretendents atlases komisijai skaidroja savu motivāciju ieņemt šo amatu un atbildēja uz komisijas jautājumiem. Savukārt konkursa trešajā kārtā tika pārbaudītas pretendenta vadības kompetences.

Apliecinot savas kompetences un atbilstību amatam, par Latvijas Zinātnes padomes direktora amatu konkursa uzvarētāju kļuva Daugavpils Universitātes Tehnoloģiju departamenta vadītājs

Edmunda Tamaņa kandidatūru Latvijas Zinātnes padomes direktora amatam jau apstiprinājusi Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska. Tomēr, lai konkursa rezultāti stātos spēkā, jāgūst arī Ministru kabineta atbalsts.