„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+6.7 °C
daļēji mākoņains

Trīs Latvijas spīdvejisti iekļūst pasaules U21 čempionāta finālā

Pirmo reizi vēsturē trīs Latvijas spīdvejistiem, "Optibet Lokomotīve" kluba pārstāvjiem -- Francim Gustam, Daniilam Kolodinskim un Ernestam Matjušonokam -- ir izdevies iekļūt pasaules U21 čempionāta finālā.

Sestdien, 12. jūnijā, Daugavpilī notikušajā pusfinālā piecos braucienos gan Gusts, gan Kolodinskis izcīnīja 11 punktus. Braucienos viņiem bija divas pirmās un otrās vietas, kā arī viena trešā vieta. Papildbraucienā par trešo vietu Gusts pārspēja Kolodinski.

Savukārt Matjušonoks piecos braucienos tika pie deviņiem punktiem -- viņam divas uzvaras, kā arī viena otrā un trešā vieta. Papildbraucienā Latvijas spīdvejists, cīnoties ar vēl trim sāncenšiem par sesto vietu un pēdējo ceļazīmi uz finālu, svinēja uzvaru.

Šajā pusfinālā nepārspēts bija polis Viktors Lamparts, kurš uzvarēja visos piecos braucienos. Uz pjedestāla otrā pakāpiena šoreiz kāpa Marks Karions.

Sacensību finālposmi norisināsies 4. septembrī Štrālzundē, Vācijā, 25. septembrī Krosno, Polijā, un 1. oktobrī Pardubicē, Čehijā.