„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.3 °C
apmācies

Aizliegumu vērot spīdveja sacensības klātienē skaidro ar Latvijas politiķu nekompetenci

Rīgā nesen notikušā pasaules hokeja čempionāta otrajā pusē līdzjutējiem bija atļauts apmeklēt spēles un klātienē sekot notikumu attīstībai ledus arēnā, kaut arī sacensības norisinājās slēgtās telpās. Savukārt apmeklēt aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpilī notikušo U21 pasaules čempionāta spīdvejā pusfinālu līdzjutējiem nebija ļauts, lai gan sacensības norisinājās atklātā stadionā „Lokomotīve”.


Atbildot uz „Latgales Laika” jautājumu, kādēļ ir izveidojusies šāda situācija, Daugavpils domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs skaidroja, ka, diemžēl, Latvijā un valdībā ir tādi indivīdi, kuri nesaprot pašu pieņemtos lēmumus, kā rezultātā veidojas gana absurdas situācijas.


Pašvaldības vadītājs norādīja, ka viņam ir žēl, ka pirms kāda laika valstī varēja notikt publiski pasākumi slēgtās telpās un ar skatītājiem, bet tika aizliegts apmeklēt svaigā gaisā notiekošu pasākumu sporta bāzē, kur, ievērojot distancēšanos, ir iespējams izvietot vairākus tūkstošus skatītāju. Šāda situācija ir izveidojusies pie varas esošo amatpersonu nekompetences dēļ.

„Diemžēl situācija ir tāda kāda tā ir, un cilvēki, kas ir valdībā un pieņem šādus lēmumus, ir tādi, kādi tie ir,” secināja Igors Prelatovs. Pašvaldības vadītājs pauda cerību, ka, varbūt, vismaz jūlijā Daugavpils Olimpiskajā centrā plānotās U19 pasaules kausa spēles basketbolā skatītāji varēs vērot klātienē.