„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+6.7 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils Olimpiskajā centrā gatavojas pasaules čempionātam basketbolā

Daugavpils Olimpiskajā centrā pilnā sparā gatavojas U19 pasaules čempionāta spēlēm basketbolā, kas Latvijā norisināsies no 3. līdz 11. jūlijam, prestižo sacensību grupu turnīri norisināsies arī Daugavpilī, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Gatavošanās darbu gaitā tiek atjaunots parkets, gatavots marķējums un remontētas ģērbtuves. Daugavpils Olimpiskajā centrā norisināsies astoņu komandu spēles divās grupās, kurās piedalīsies arī Latvijas un Lietuvas izlase.

Daugavpils Olimpiskajā centrā jānodrošina basketbola laukuma atbilstību FIBA ​​standartiem. Lai to panāktu, ir ne vien jāsagatavo grīdas virsma, bet arī jāpilnveido tablo sistēma un grozi -- jāizveido speciāls marķējums pie vairogiem ar 24 sekunžu taimeri.

Lai palīdzētu Daugavpils Olimpiskajam centram sagatavoties U19 pasaules čempionāta spēlēm basketbolā, pašvaldība piešķīrusi centram papildu 27 000 eiro finansējumu.

Treniņi sacensību dalībniekiem tiks nodrošināti gan Daugavpils Olimpiskajā centrā, gan arī Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas jaunajā sporta zālē. Kopumā uz pasaules čempionāta spēlēm basketbolā Daugavpilī ieradīsies vairāki simti cilvēku, neskaitot līdzjutējus, taču jautājums par fanu klātbūtni tribīnēs joprojām ir atklāts. Divu grupu spēles no 3. jūlija notiks Daugavpilī, bet izslēgšanas spēles un fināls norisināsies Rīgā.

Tikmēr, saskaņā ar valdības lēmumu, Daugavpils Olimpiskais centrs drīzumā varēs atjaunot trenažieru zāles un peldbaseina  pakalpojumus. Tagad tas ir iespējams tikai sporta izlašu dalībniekiem, bet no 1. jūlija visi, kas veikuši pilnu vakcinācijas kursu,  ir pārslimojuši “Covid-19” vai nesen saņēmuši  negatīvu testa rezultātu, varēs atgriezties pie treniņiem. Tajā pašā laikā pagaidām paliks spēkā vairāki cilvēku skaita ierobežojumi telpās.