„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.2 °C
skaidrs laiks

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija un Malnavas koledža noslēdz sadarbības līgumu

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija un Malnavas koledža noslēdza sadarbības līgumu, kura ietvaros abas izglītības iestādes plāno attīstīt sadarbību studentu un akadēmiskā personāla izglītības un zinātniski pētniecisko iespēju atbalstam, informēja Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lolita Kivleniece-Kuzņecova.

Otrdien, 15. jūnijā, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektore, profesore Iveta Mietule tikās ar Malnavas koledžas direktori Sandru Ežmali. Abu izglītības iestāžu vadītājas parakstīja savstarpēju sadarbības līgumu. Tas paredz sadarbību studentu un akadēmiskā personāla izglītības un zinātniski pētniecisko iespēju atbalstā, pieredzes apmaiņā, kā arī sadarbību inovāciju jomā.

Tikšanās laikā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektore Iveta Mietule akcentēja abu izglītības iestāžu lomu reģiona attīstībā, norādot, ka starp abām skolām vienmēr uzturēti cieši kontakti

Noslēgtais sadarbības līgums paredz abu izglītības iestāžu kopīgu interešu īstenošanu vairākās jomās – informācijas apmaiņā, nodrošinot studiju procesu un zinātniski pētniecisko darbību, kopīga sapulču, simpoziju, semināru, konferenču, sadarbības dienu un citu pasākumu organizēšanā, akadēmisko, zinātniski pētniecisko un citu projektu kopīgā izstrādē, kopīgu rakstu un prezentāciju veidošanā un publicēšanā, sadarbībā mūžizglītības jomā.

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija kopā ar Malnavas koledžu kopīgiem spēkiem plāno sekmēt studējošo apmaiņu visos līmeņos, sniedzot iespēju apgūt studiju kursus, izmantojot mācību un pētnieciskās laboratorijas, kā arī atzīt šo kursu apguves rezultātu. Tāpat plānots attīstīt un ieviest starpdisciplināras studiju programmas, veicināt augstākās izglītības eksportspēju.

Gan Malnavas koledža, gan Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija regulāri uztur kontaktus gan ar vispārizglītojošajām skolām, profesionālajām izglītības iestādēm, gan ar uzņēmējiem un pašvaldībām Latgalē, lai attīstītu darba tirgus prasībām atbilstošas un kvalitatīvas studiju programmas.