„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Latvijas U19 basketbola izlase pieveic vienaudžus no Irānas

Nedēļas nogalē Daugavpils Olimpiskajā centrā norisinājās U19 Pasaules čempionāta basketbolā spēles. B grupas spēlēs Latvijas izlase sestdien sīvā cīņā ar rezultātu 75:79 piekāpās vienaudžiem no Puertoriko, bet svētdien ar 58:48 pieveica Irānas valstsvienību.

Cīņā ar dienvidamerikāņiem Latvijas izlase gandrīz visu spēli atradās vadībā. Vienu brīdi šis pārsvars sasniedza pat 15 punktus. Tomēr jau trešās ceturtdaļas beigās pretiniekiem rezultātu starpību izdevās krietni sadeldēt, ātri vien izvirzīties vadībā un noturēt pārsvaru līdz pat spēles beigām.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Ričards Daniels Vanags. Savukārt pretinieku komandā ar gūtiem 24 punktiem izcēlās Ārons Klārks.

Otrajā B grupās spēlē Serbijas izlase ar 88:67 pieveica Irānas valstsvienību.


Svētdienas spēlē ar Irānas izlasi sīva cīņa laukumā iedegās jau no pirmajām minūtēm, vadībā izvirzoties te vienai, te otrai komandai. Vienu brīdi irāņu pārsvars pār Latvijas izlasi sasniedza pat deviņus punktus. Neatlaidīgā cīņā mājiniekiem rezultātu starpību izdevās samazināt, bet pēc tam arī izvirzīties vadībā, vienu brīdi šis pārsvars sasniedza pat 14 punktus. Latvijas izlasei izdevās noturēt iegūto pārsvaru līdz pat spēles beigām un svinēt pirmo uzaru.


Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 17 punktiem un astoņām atlekušajām bumbām bija Kristians Feierbergs, bet Irānas valstsvienībā ar 16 punktiem un sešām atlekušajām bumbām izcēlās Parss Falahs.

Otrajā B grupas spēlē svētdien Serbija ar 84:64 pieveica Puertoriko.

Otrdien Latvijas basketbolisti mērosies spēkiem ar Serbijas valstsvienību, bet Puertoriko -- ar Irānu. Savukārt trešdien norisināsies astotdaļfināla spēles.