„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

“Karstais” drifta festivāls Daugavpilī

Aizvadītās nedēļas nogalē, 10. jūlijā, Daugavpilī, kartodromā „Blāzma”, visas dienas garumā norisinājās 10. drifta festivāls. “Liqui Moly” Latvijas drifta kausa 3. posma un Igaunijas drifta kausa 3. posma uzvarētāju noskaidrošana aizritēja visai karsti. Karsti bija ne tikai trasē, kur norisinājās bezkompromisa cīņa, sasprindzinājumam pieaugot ar katru nākamo dueli, bet arī ārpus tās, kur termometra stabiņš ēnā sasniedza 32 grādu atzīmi un dažam labam līdzjutējam pat bija nepieciešama mediķu palīdzība.


Pēc treniņiem un kvalifikācijas braucieniem pirmie trasē devās „Semi pro” klases braucēji. Šoreiz 24 autobraucēju konkurencē vislabāk veicās Edgaram Kroģerim. Ceturtdaļfinālā viņš pieveica ļoti labi braucošu Aleksandru Muraju, kura pilotētais „BMW” universāls pēdējā līkumā izslīdēja ārpus trases un ietriecās siena ruļļos, sarūpējot skatītājiem pamatīgu adrenalīna devu, bet pusfinālā -- lieliski braucošo Jāni Bērziņu. Savukārt finālā visas sacīkstes stabili braucošais, labāko rezultātu kvalifikācijā uzrādījušais Edgars Kroģeris stājās uz starta līnijas kopā ar Jāni Brālīti, kurš kvalifikācijā bija uzrādījis otru labāko rezultātu un arī bija sekmīgi aizcīnījies līdz finālam. Šoreiz veiksme uzsmaidīja Edgaram Kroģerim.


Par īstu saldēdienu skatītājiem parūpējās „mazā fināla” dalībnieki Jānis un Mārtiņš Bērziņi, turklāt abi tikpat labi būtu varējuši tikties lielajā finālā. Abus braucienus Bērziņi aizvadīja „līmējoties” viens pie otra durvīm un tikai mata tiesa ļāva svinēt uzvaru šajā braucienā Jānim Bērziņam.

Vislabāk no igauņu braucējiem šajās sacensībās „Semi pro” klasē veicās Ragnaram Vinapu, kurš iekļuva ceturtdaļfinālā.

„Street” klasē šoreiz triumfēja Igors Vozņakovskis, kurš finālā pārspēja Danielu Lāci. Savukārt trešajā vietā ierindojās igaunis Sims Rops, kuram mazajā finālā izdevās pārspēt lieliski braucošu Uģi Jurovu. Kopumā „Street” klasē savu braukšanas meistarību demonstrēja 64 autobraucēji, tai skaitā arī jaunākais sacensību dalībnieks daugavpilietis Dainis Zemnieks.

Atšķirībā no iepriekšējām reizēm, sakarā ar ieviestajiem drošības pasākumiem, šogad Daugavpilī nebija pieejams atvērtais dalībnieku parks, kur skatītāji varētu satikt sportistus. Skatītājiem bija slēgti arī sacensību oficiālie treniņi, kas norisinājās piektdien, 9. jūlijā, visas dienas garumā.


Šogad aprit desmit gadi kopš Daugavpilī tiek rīkotas drifta sacensības. Pirmo reizi Latvijas drifta sacensības kartodromā “Blāzma” notika 2011. gadā.


Pērn Latvijas un Igaunijas drifta kausa posmā Daugavpilī triumfēja Edmunds Bērziņš “Semi pro” klasē un Jānis Bērziņš „Street” klasē.