„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.0 °C
nedaudz mākoņains

Par „gaisa pārvada” kompensāciju izmaksu lems jūlija beigās

Par kompensāciju izmaksu iedzīvotājiem, kuri dzīvo jaunuzbūvētā gaisa pārvada tiešā tuvumā un kuru dzīves apstākļi ir pasliktinājušies sakarā ar jaunā objekta uzbūvēšanu, plānots lemt Daugavpils pilsētas pašvaldības 29. jūlija sēdē.


Daugavpils pilsētas pašvaldības vadības preses konferencē pašvaldības priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš žurnālistus informēja, ka kompensācija iedzīvotājiem, kuru dzīves apstākļi gaisa pārvada būvniecības rezultātā ir pasliktinājušies, var tikt izmaksāta, pamatojoties uz attiecīgu domes lēmumu


Patlaban pašvaldības Juridiskajā departamentā un Būvvaldē tiek gatavoti nepieciešamie dokumenti un tiek plānots, ka kompensāciju izmaksas jautājums tiks izskatīts 29. jūlija pašvaldības sēdē.


Pašvaldības priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aleksejs Vasiļjevs piebilda, ka jaunajā pašvaldības koalīcijā minētais jautājums jau ir ticis izskatīts un kompensāciju izmaksāta iedzīvotājiem ir atbalstīta.


Lielā estakāde Daugavpilī, Piena kombināta mikrorajonā, satiksmei tika atvērta 2020. gada maija beigās, tādējādi nododot ekspluatācijā 13,5 miljonus eiro vērto projektu "Smiltenes ielas divlīmeņu pārvada ar pievadiem būvniecība līdz Smilšu un Kauņas ielu krustojumam".


Pašvaldībā tika saņemti kopumā 17 iesniegumi no jaunizbūvētā gaisa pārvada tuvumā esošo māju iedzīvotājiem, kuri uzskatīja, ka projekta realizēšanas gaitā palielinājies noēnojums un pasliktinājies skats pa logiem. Trīs māju īpašniekiem bija pretenzijas par to, ka būvniecības procesā radīto vibrāciju rezultātā māju sienas ir saplaisājušas.

Pašvaldība veikusi pārbaudes, lai precīzi noteiktu iespējamo kaitējumu iedzīvotājiem un atbilstošas naudas kompensācijas summu. Gaisa piesārņojuma, māju aptumšošanas un trokšņa līmeņa analīzes veiktas konkrētās adresēs, tādējādi kaitējuma novērtējums tiks aprēķināts individuāli.


Lai transporta mezgls sasniegtu savu galveno mērķi un atslogotu pilsētas galveno transporta artēriju -- 18. novembra ielu, jāizbūvē savienojums arī ar Kandavas ielu pilsētas centrā.