„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+9.4 °C
daļēji mākoņains

Spēcīgās vēja brāzmas nolauzušas Daugavpilī vairākus desmitus koku

Spēcīgās vēja brāzmās otrdien negaisa laikā Daugavpilī dažādos pilsētas mikrorajonos nolūzuši vai bojāti vismaz trīs desmiti koku, Daugavpils pilsētas pašvaldības vadības preses konferencē žurnālistus informēja pašvaldības priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Plašākie spēcīgo vēja brāzmu nodarītie postījumi konstatēti Grīvā, pilsētas centrā un Daugavpils cietokšņa apkaimē. Mihaila ielas posmā pie iebraukšanas cietoksnī vien izgāzti un bojāti vairāki koki, kas uz laiku bloķēja satiksmi šajā ceļa posmā.

“Latgales Laiks” novēroja, ka tikai laimīgas apstākļu sakritības dēļ neviens cilvēks nav cietis, lūstot kokiem un zariem. Droši var teikt, ka “laimes krekliņā” dzimis kāds vieglās automašīnas vadītājs, kurš negaisa laikā pa Mihaila ielu mēģināja iebraukt cietoksnī. Viens spēcīgo vēja brāzmu izgāzts simtdadīgs koks nogāzās spēkratam pašā priekšā, bet otrs -- vien dažus metrus aiz tā, nodarot mašīnai vien nenozīmīgu kaitējumu.

Ja auto atrastos metru uz vienu vai otru pusi, iznākums varētu būt bijis daudz bēdīgāks.

Negaisa seku novēršanā operatīvi iesaistījās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes un SIA “Labiekārtošana-D” speciālisti. Jau līdz pl. 18.30 nogāztie koki bija novākti no ielu braucamās daļas.

Patlaban negaisa seku novēršanas darbi turpinās, tos pabeigt plānots līdz šodienas beigām.

Komentāri

16.07.2021 17:25
Ilze
Tas, ka operatīvie dienesti reaģē ātri un likvidē negaisa sekas, ir tiešām izcili, bet vai pašvaldībai nevajadzētu apsekot visus teritorijā esošos kokus un izvērtēt, kuri ir visbīstamākie un likvidēt tos. Protams, iestādot to vietā jaunus kociņus.