„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Rēzeknē un Krāslavā notiks “Ghetto Bakset” un “Ghetto Football” turnīri

7. augustā Rēzeknē notiks ielu 3x3 basketbola “Ghetto Basket” un ielu 3x3 futbola “Ghetto football” turnīrs, ka arī 8. augustā Krāslavā notiks liels “Ghetto Basket” turnīrs, „Latgales Laiku” informēja viens no pasākuma organizatoriem Lеvs Berezins.

„Ghetto Games” šobrīd ir viena no lielākajām jauniešu ielu sporta un kultūras kustībām Latvijā un Austrumeiropā, kas katru gadu pulcē vairāk nekā 10 000 dalībnieku un 300 000 sekotāju medijos un sociālajos tīklos. Tāpat kā citus gadus, arī šajā sezonā “Ghetto Games” ielu basketbola un futbola turnīrs norisināsies Rēzeknē 7. augustā Olimpiskā centra “Rēzekne” stāvlaukumā un jau 8. augustā Krāslavā, stāvlaukumā pie tirdzniecības centra “Beta”, Aronsona ielā 7, notiks “Ghetto Games” ielu basketbola turnīrs. Pasākumu sākums ir pulksten 11.00.


Jau trīspadsmit gadus zem “Ghetto Games” karoga ik gadu tiek organizēti ap 60 pasākumu visā Latvijā, kas gan sportiskās, gan arī ielu kultūru un ar jauniešu aktīvu dzīves stilu saistītās aktivitātēs vienkopus pulcē latviešu un krievu valodā runājošus jauniešus vecumā no 13 līdz 34 gadiem.


“Ghetto Football” ir ielu futbola turnīrs, kurā spēle notiek 10x15 metru laukumā un katrā komandā uz laukuma ir trīs spēlētāji, viens rezervists. Spēles ilgums ir sešas minūtes bez pārtraukumiem. Turnīrs notiek bez tiesnešiem, lai motivētu dalībniekus spēlēt godīgu spēli. Vecuma grupas, kurās dalās spēlētāji -- U10, U12, U14, U16, U19 un 20+. Tiek apbalvotas TOP 3 vietas ar dāvanām no “Ghetto Games” un projekta sadarbības partneriem.


Paralēli turnīram notiks Panna 1 v 1 konkurss, kurā varēs piedalīties trīs vecuma grupās -- U15, U19 un 20+. Spēles mērķis ir izsist bumbu starp kājām pretiniekam vai trāpīt pēc iespējas vairāk vārtu guvumu, to tiesā un seko noteikumu ievērošanai speciāli apmācīti tiesneši. Spēlē speciālos laukumos, kuru diametrs ir seši metri un katrā laukuma pusē ir vārti. TOP 3 vietas apbalvo ar dāvanām no “Ghetto Games” un projekta sadarbības partneriem.

Pasākuma vadītāji iekļauj konkursus kā spēlētājiem, tā arī skatītājiem, iesaista viņus apkārtējos notikumos. Starp spēlēm gan dalībniekiem, gan apmeklētājiem ir iespēja atpūsties izklaižu zonā, kurā ir pieejamas dažādas galda un virtuālās spēles.


“Ghetto Basket” ir ielu basketbola turnīrs, kas balstīts uz FIBA 3x3 basketbola noteikumiem, atsevišķos punktos pieļaujot atkāpes, kā piemēram spēle notiek uz asfalta. Sacensības aizvada ar 6. izmēra oficiālajām 3x3 basketbola bumbām. Vecuma grupas, kurās dalās spēlētāji -- U12, U14, U16, U19 un 20+ grupas zēniem, U12, U14, U16 un Lady grupas meitenēm. Tiek apbalvotas TOP 3 vietas ar dāvanām no “Ghetto Games” un projekta sadarbības partneriem.