„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.2 °C
skaidrs laiks

Motoru ielā sāk ieklāt asfaltu

Motoru ielā -- starp Ziemeļu un Ezermalas mikrorajonu, kā arī bijušās automašīnu remonta rūpnīcas teritorijā notiek aktīvs darbs ar mērķi revitalizēt degradēto Cietokšņa noliktavu zonu, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā projekta ietvaros šajā teritorijā tiek ierīkotas jaunas inženierkomunikācijas -- apgaismojums, siltumapgādes tīkli, ūdensvada un kanalizācijas pievadsistēma un elektroapgādes tīkli, kā arī veikta braucamo ceļu un ietvju rekonstrukcija. Darbi tika uzsākti šī gada pavasarī un turpinās atbilstoši grafikam.

Būvdarbu apjoms ir liels, tāpēc darbi tiek veikti arī nakts laikā -- no pl. 22.00 līdz 5.00, kad Motoru ielā satiksme ir slēgta. Darbu gaitā notiek infrastruktūras uzlabošana vairāk nekā 20 teritorijā esošajiem uzņēmumiem, kas darbojas 4,5 hektāru platībā. Ņemot vērā būvdarbu apjomu, brauktuves pilnvērtīgo asfaltēšanu būvnieki visticamāk varēs uzsākt tikai nākamgad.

Iniciatīva šīs teritorijas sakārtošanai izrādīja paši uzņēmēji. Savukārt pašvaldība, izvērtējot attīstības potenciālu, atsaucās uz šo ierosinājumu un spēja piesaistīt finansējumu. Uzņēmēji ir apņēmušies arī nākotnē radīt jaunas darba vietas. Bijušās Automašīnu remonta rūpnīcas ēkas atjaunošana nav iekļaujama projektā, jo šī teritorija nav pašvaldības īpašumā.

Pabeigt būvdarbus iecerēts līdz nākamā gada pavasara – vasaras periodam. Līdz ar infrastruktūras uzlabošanu mainīsies arī šīs teritorijas vizuālais tēls, atvieglojot gan automašīnu un tehnikas kustību, gan arī gājēju un velosipēdistu pārvietošanos.

Sakarā ar veicamajiem būvdarbiem, no 9. līdz 26. augustam tiks pārtraukta karstā ūdens padeve Ezermalas mikrorajona daudzdzīvokļu mājām.