„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. aprīlis
Otrdiena
Liāna, Lilija
+14.1 °C
apmācies

Nosiltināta sociālo pakalpojumu centra bērniem un jauniešiem “Priedīte” ēka

Daugavpilī ekspluatācijā pieņemta atjaunotā sociālo pakalpojumu centra bērniem un jauniešiem “Priedīte” ēka Turaidas ielā 36, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Ēkas siltināšana veikta Eiropas reģionālās attīstības fonda atbalstītajā projektā “Energoefektivitātes paaugstināšana Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālās aprūpes iestādes ēkā Turaidas ielā 36, Daugavpilī”.

Darbu gaitā tika nosiltināta ēkas fasāde, augšējais pārsegums, 1. stāva grīda, neapkurināmā pagraba ārsienas un pārsegums, apkurināmā pagraba ārsienas, nomainīti logi, ārdurvis, koka lūkas un metāla vārti, uzstādīta mehāniskās ventilācijas sistēma ar rekuperāciju aktu zālē un spēļu istabā, pārbūvēta apkures un karstā ūdens sistēma, uzstādīts LED apgaismojums un atjaunota elektroinstalācija, kā arī uzstādīti saules kolektori ūdens sildīšanai.

Savukārt ēkas iekštelpas pārbūvētas Eiropas reģionālās attīstības fonda atbalstītajā projektā „Infrastruktūras pielāgošana deinstitucionālizācijas plāna īstenošanai”, lai pielāgotu ēku ģimeniskai videi pietuvinātu pakalpojumu sniegšanai.

Būvdarbus objektā veica SIA „Structum”, būvuzraudzību nodrošināja SIA „Fortum”, bet autoruzraudzību -- pilnsabiedrība „Lūsis V un MV Būveksperti”. Projekta kopējās izmaksas ir 1 939 100 eiro.

Projekta realizācijas rezultātā Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālās aprūpes iestādes ēkā Turaidas ielā 36 ir samazināts primārās enerģijas patēriņš, uzlabota ēkas energoefektivitāte, samazināti pašvaldības izdevumu par siltumapgādi, kā arī nodrošināta energoefektivitātes prasību izpilde.

Sociālo pakalpojumu centra bērniem un jauniešiem „Priedīte” vadītāja Ludmila Smikova „Latgales Laikam” pastāstīja, ka vienā no korpusiem tiks izveidots daudzfunkcionāls sociālo pakalpojumu centrs, kurā tiks sniegti pakalpojumi Dienas aprūpes centra bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, „Atelpas brīža” un sociālās rehabilitācijas pakalpojumi.

Atjaunojot un pielāgojot telpas deinstitucionalizācijas plāna īstenošanas vajadzībām, nodrošināta arī vides pieejamība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām: ir izbūvēts lifts, ierīkoti pacēlāji, paplašinātas durvju ailes un veikti citi vides uzlabojumi. Iegādāts arī nepieciešamais speciālais aprīkojums.

Savukārt bērni līdz 18 gadu vecumam, kuri patlaban dzīvo „Priedītē”, pārcelsies uz dzīvi atjaunotajās telpās Komandanta ielā 3, kur tiks izveidots ģimeniskai videi pietuvināts pakalpojums “3x8”.