„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. aprīlis
Otrdiena
Liāna, Lilija
+14.3 °C
apmācies

DRS atceltas plānveida operācijas un palielināts gultu skaits ar“Covid-19” inficētajiem

Sakarā ar pieaugošo saslimstību ar “Covid-19” Daugavpils reģionālajā slimnīcā (DRS) atceltas plānveida operācijas un palielināts gultu skaits ar“Covid-19” inficētajiem pacientiem, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldības pašvaldībā.

Pēdējā laikā Latvijā “Covid-19” ik dienas tiek konstatēts ap 2000 cilvēku, ievērojami pārsniedzot pagājušā gada maksimālos rādītājus. Daugavpilī jaunu saslimšanas gadījumu skaits ir ap 200 dienā. DRS ārstējošos ar “Covid-19” inficēto pacientu skaits ir pietuvojies 200 un situācija ir izveidojusies gana smaga. Ik dienas slimnīcā tiek uzņemti 30--35 jauni pacienti. Mirstības rādītājs ir aptuveni pieci cilvēki dienā. Līdzīgas grūtības piedzīvo arī citas valsts ārstniecības iestādes, tādēļ kopš 18. oktobra visā Latvijā ir pārtraukta plānveida operāciju nodrošināšana, izņemot dažas ārstnieciskās kategorijas.

Daugavpils Reģionālajā slimnīcā ir uzsākta atsevišķu nodaļu pārprofilēšana, lai paplašinātu iespēju uzņemt “Covid-19” pacientus. Plānots izmantot arī iepriekš iegādātos mobilos paneļu boksus.

Palīdzību arī turpmāk varēs saņemt akūtie pacienti, vēža slimnieki, traumatoloģijas un invazīvās kardioloģijas pacienti, cilvēki, kuriem nepieciešama hemodialīze. DRS uzņem lielu skaitu pacientu no reģiona, tāpēc tuvākajā laikā tiks lemts jautājums par līdzsvarotāku pacientu sadalījumu un viņu smaguma novērtēšanu hospitalizācijai.

Vairums pacientu ar vidēji smagu un smagu “Covid-19” saslimšanas gaitu joprojām ir cilvēki vecumā virs 60 gadiem, kā arī cilvēki ar hroniskām slimībām. Personāla pārslodzes dēļ DRS un citās valsts medicīnas iestādēs ir ārkārtīgi grūti reģistrēt tos hospitalizētos, kuri ir vakcinēti pret koronavīrusu. Saskaņā ar DRS sniegto informāciju, visā pandēmijas laikā intensīvajā terapijā atradušies tikai divi šādi pacienti, un abi cieta no aptaukošanās un vairākām citām slimībām.

Šobrīd infektologi, ārsti un citi DRS darbinieki strādā ar ārkārtīgi lielu slodzi un riska inficēšanās ar “Covid-19” apstākļos un aicina ikvienu izvērtēt tiešu kontaktu nepieciešamību šajā sarežģītajā laika posmā.

Kopš 2020. gada marta DRS tikuši hospitalizēti vairāk nekā 2200 ar “Covid-19” inficētu pacientu, vairāk nekā 350 no tiem -- miruši.