„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. aprīlis
Otrdiena
Liāna, Lilija
+13.6 °C
apmācies

Ko vietējie iedzīvotāji gaida no lielveikala „Lidl”

7. oktobrī visā Latvijā tika atklāts jauns lielveikalu tīkls "Lidl". Neticami zemas cenas, jauna konkurence un cenu kritums ir tas, ko daudzi cilvēki gaida Latvijā. Laikraksta "Latgales Laiks" reportiere vaicāja Daugavpils iedzīvotājiem, vai viņi jau ir apmeklējuši "Lidl", kādas tur ir cenas un kādas ir cilvēku gaidas par turpmākajiem piedāvājumiem un cenām šajā veikalā?

Alīna, pensionēta pārdevēja: “Es vēl neesmu bijusi „Lidl”, jo ir liela rinda, kad būs mazāka, es noteikti aiziešu. Es nezinu, kādas ir cenas, bet viņi reklamējas, un mani paziņas saka, ka cenas ir zemas. Cik ilgi veikals spēs saglabāt šādas cenas, nav zināms. Bet tas noteikti radīs zināmu konkurenci lielveikalu vidū un, visticamāk, cenas vai nu kļūs nedaudz zemākas, vai arī būs zemākas dažām precēm citos lielveikalos. Varbūt "Lidl" īstenos iecerēto un kļūs par lētāko veikalu. Man teica, ka "Lidl" ir arī viens no lētākajiem veikaliem ārzemēs, tāpēc mums ir izredzes iepirkties par zemākām cenām. Var izteikt pieņēmumu, ka cenas ir mākslīgi augušas un tagad tās tiks samazinātas, lai iepriecinātu pircējus.”

Tatjana, pensionēta celtniecības nozares darbiniece: “Mums, pensionāriem, šī veikala atvēršana ir kā balzams dvēselei. Ir ļoti labi, ka to atvēra. Es tajā vēl neesmu bijusi -- rindas ir pārāk garas. Man ir grūti stāvēt kājās vairākas stundas. Kad būs mazliet mazāk cilvēku, tad es iešu. Gribas, lai pārtikas preču cenas vismaz vienā veikalā kļūst zemākas. Esmu ļoti priecīga, ka šāds veikals ir atvērts.”

Ņina, pensionēta atslēdzniece: “Es vēl nezinu, kādas ir cenas, jo neesmu tur bijusi, jo ir pārāk garas rindas. Esmu veselīga, kustīga dzīvesveida piekritēja, tāpēc savā vecumā cenšos vairāk staigāt -- tagad atgriežos no pilsētas, kur šo to nopirku. Otrdienās dodos uz "Maximu" apavu kombināta mikrorajonā, tur šajās dienās ir atlaides. Pagaidām uz „Lidl” nesteidzos – tur ir daudz cilvēku, un, kā zināms, ir liela varbūtība saslimt ar „Covid-19”. Saslimšana ar šo vīrusu manā vecumā ir var beigties ļoti skumji. Tāpēc es nesteidzos, bet noteikti aiziešu vēlāk, paskatīšos, nopirkšu pārtiku."

Olga, pensionēta medicīnas darbiniece: “Es nevaru nostāvēt kājās 3--4 stundas, tāpēc vēl neesmu tur bijusi. Ļoti labi, ka šis veikals ir atvērts un cenas tur esot zemas. Es pagaidām vēl negribu iet arī tāpēc, ka baidos saslimt ar "Covid-19". Mana paziņa bija smagi saslimusi – viņa slimoja trīs mēnešus un vēl mēnesi atkopās. Tāpēc es nesteidzos uz turieni doties -- tur ir ļoti daudz cilvēku."

Zinaīda, pensionēta ražošanas darbiniece: “Esmu jau bijusi „Lidl” -- paskatieties, cik daudz visa kā sapirkos! Cenas ir uz pusi mazākas! Nav zināms, cik ilgi tas turpināsies, varbūt tikai pirmajās dienās, bet varbūt tā būs vienmēr. Esmu ļoti priecīga, ka šāds veikals ir atvērts, un apmierināta, ka tajā iepirkos. Liels paldies tiem, kas to atvēra! Tas ir ļoti labi cilvēkiem. Ziņas vēsta, ka elektrības un komunālo pakalpojumu rēķini pieaugs, bet šeit ir jaunums -- atvērts veikals, kurā ir zemas cenas, -- kā lai nepriecājas? Ja cenas joprojām būs zemas, tad būtu jāuzceļ vēl viens šāds veikals.”