„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
daži mākoņi

Plāno ieviest līdzmaksājumus sporta skolu audzēkņiem

Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras komiteja un Finanšu komiteja izskatījusi ierosinājumu par vecāku līdzmaksājumu ieviešanu izglītības ieguvei pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs.

Daugavpils pilsētas pašvaldībā „Latgales Laiku” informēja, ka vecāku ikmēneša līdzmaksājumu 10 eiro apmērā izglītības ieguvei pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs plānots ieviest sākot no 2022. gada janvāra.

Ieceri ieviest vecāku ikmēneša līdzmaksājumus atbalsta arī pašvaldības sporta izglītības iestāžu vadītāji. Viņi norāda, ka līdzīga prakse ir ieviesta arī vairākās citu pilsētu sporta skolās.

Iekasētos līdzekļus plānots izlietot motivējošiem atalgojumiem treneriem un sporta skolu tehniski materiālās bāzes uzlabošanai.

Ieviešot ikmēneša līdzmaksājumu paredzēta arī virkni atvieglojumu. Daugavpils Sporta pārvaldes vadītājs Imants Lagodskis norādīja, ka no ikmēneša līdzmaksājuma tiks atbrīvoti skolēni ar īpašām vajadzībām, aizbildnībā esoši vai audžuģimenēs ievietoti bērni, bāreņi, skolēni no maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm, izlases dalībnieki sākot no U15 grupām, kā arī sagatavošanas grupu skolēni pirmajos četros mēnešos.

Ikmēneša maksājuma atlaides tiks piešķirtas Daugavpilī deklarētiem bērniem no daudzbērnu ģimenēm (50% par katru bērnu) un bērniem no vienas ģimenes, kas apmeklē sporta skolu (25% katram). Maksa netiks iekasēta, ja skolēns slimības dēļ neapmeklēs apmācību ilgāk par divām nedēļām, ja apmācības tiks atceltas ārkārtas situācijas, trenera trūkuma vai valsts ierobežojumu dēļ.

Patlaban pašvaldības dibinātajās sporta skolās nodarbojas vairāk nekā 2500 audzēkņu, no kuriem apmēram 1000 atbilst kritērijiem, pēc kuriem skola var piemērot atlaidi vai atbrīvot no maksājuma.

Jau tuvākajā laikā “Saistošos noteikumus par līdzfinansējumu izglītības ieguvei pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs” plānots apstiprināt Daugavpils pilsētas domes sēdē.